Σοκολατένιες μπάρες στέβιας
Μένουμε Σπίτι… τρώμε υγιεινά!
Μένουμε Σπίτι… τρώμε υγιεινά!
Η αποφυγή μεγάλης ποσότητας ζάχαρης θα συμβάλλει για ένα πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα μιας και οι ανάγκες αυτής της περιόδου το καθιστούν επιτακτική ανάγκη!
Φτιάχνουμε γλυκές μπάρες και απολαμβάνουμε την διατροφή μας ισορροπημένα. Η αποφυγή επεξεργασμένων γλυκών για μικρούς και μεγάλους αυτή την περίοδο συμβάλλει στην καλύτερη διατροφική μας κατάσταση.
Υλικά
125γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα με στέβια
70γρ. Καρύδια ή
100γρ. Παπάγια ή σταφίδες σε αποξηραμένη μορφή
2κ .σούπας Φυστικοβούτυρο 100% αλεσμένο χωρίς πρόσθετα
7κ. σούπας Βρώμη ολικής
Εκτέλεση
Λιώνουμε την σοκολάτα με στέβια (με τον γνωστό τρόπο μπεν μαρι) και ρίχνουμε την κομμένη σε μικρά κομμάτια αποξηραμένη παπάγια, τα Θρυμματισμένα καρύδια, την βρώμη ολικής και το φυστικοβουτυρο μας...τοποθετούμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα.
Αφήνουμε να παγώσει και κόβουμε σε κομμάτια. Η ποσότητα που τρώμε εξαρτάται από τις ιδανικές μας διατροφικές συστάσεις: περίπου 30γρ - 40γρ από τη σοκολατένια μπάρα θα ήταν ιδανική για ένα γλυκό σνακ για μικρούς και μεγάλους.
Μια εύκολη & υγιεινή συνταγή από τη διατροφολόγο - διαιτολόγο Σεβίνα Μαστρογιάννη.
70γρ. Καρύδια ή
100γρ. Παπάγια ή σταφίδες σε αποξηραμένη μορφή
2κ .σούπας Φυστικοβούτυρο 100% αλεσμένο χωρίς πρόσθετα
7κ. σούπας Βρώμη ολικής
Εκτέλεση
Λιώνουμε την σοκολάτα με στέβια (με τον γνωστό τρόπο μπεν μαρι) και ρίχνουμε την κομμένη σε μικρά κομμάτια αποξηραμένη παπάγια, τα Θρυμματισμένα καρύδια, την βρώμη ολικής και το φυστικοβουτυρο μας...τοποθετούμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα.
Αφήνουμε να παγώσει και κόβουμε σε κομμάτια. Η ποσότητα που τρώμε εξαρτάται από τις ιδανικές μας διατροφικές συστάσεις: περίπου 30γρ - 40γρ από τη σοκολατένια μπάρα θα ήταν ιδανική για ένα γλυκό σνακ για μικρούς και μεγάλους.
Μια εύκολη & υγιεινή συνταγή από τη διατροφολόγο - διαιτολόγο Σεβίνα Μαστρογιάννη.