Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννη.
Υλικά
- 1 µέτριο κοτόπουλο
- 1 µεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
- 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι άσπρο κρασί
- χυµός ενός λεµονιού
- αλάτι
- 2 κλαδάκι φασκόµηλου
Εκτέλεση
Πλένουµε το κοτόπουλο και το κόβουµε κοµµάτια. Το τσιγαρίζουµε στο λάδι µαζί µε το κρεµµύδι και αφού ροδίσει το σβήνουµε µε κρασί. Αλατίζουµε, προσθέτουµε και λίγο νερό και το βράζουµε µέχρι να ψηθεί (περίπου µια ωρίτσα). Ρίχνουµε το λεµόνι και το φασκόµηλο και βράζουµε για 5 λεπτά ακόµα. Το συνοδεύουµε µε πιλάφι αρωµατισµένο µε µάραθο και σύκα.