Μήπως είναι η μέρα που θα φάτε όσπρια;
Προτιμήστε να τα κάνετε σαλάτα! Φτιάξτε ένα εύκολο και θρεπτικό γεύμα με ρεβίθια και τόνο!
Αυτή η συνταγή είναι και μια λύση στην περίπτωση που σας έχουν μείνει ρεβίθια από την προηγούμενη μέρα.
Αυτή η συνταγή είναι και μια λύση στην περίπτωση που σας έχουν μείνει ρεβίθια από την προηγούμενη μέρα.
Προετοιμασία γεύματος για 1 άτομο
Βράστε τα ρεβίθια με τον γνωστό τρόπο και διαδικασία.
Βράστε τα ρεβίθια με τον γνωστό τρόπο και διαδικασία.
Φτιάξτε μια σως με τα εξής υλικά:
1κ. σούπας άπαχο γιαούρτι
1 μικρό κρεμμύδι
1/2 στημένο λεμόνι
1κ. γλυκού ρίγανη
1κ. σούπας ελαιόλαδο
4κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1κ. σούπας άπαχο γιαούρτι
1 μικρό κρεμμύδι
1/2 στημένο λεμόνι
1κ. γλυκού ρίγανη
1κ. σούπας ελαιόλαδο
4κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Ανακατέψτε όλα τα υλικα μαζι με 1 κουτάλι ή στο μπλέντερ. Στη συνέχεια, ρίξτε σε ένα βαθύ πιάτο 60- 70γρ. ρεβίθια , ανακατέψτε τα με τη σως και ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Για να σερβίρετε πιο όμορφα, βάλτε στο πιάτο σας ένα τσέρκι βάλτε σαν βαση με 60 γρ. στραγγισμένο τόνο σε ελαιόλαδο και έπειτα τα ρεβίθια με τη σως.
Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και συνοδέψτε με λίγο παξιμάδι ολικής και μια σαλάτα με πράσινα φυλλώδη λαχανικά.
Ένα πιάτο πλούσιο με φυτικές ίνες πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά σας περιμένει!
p.s I Eat Healthy
Να θυμάστε οτι μια μερίδα γεύματος προσαρμόζεται στις ατομικές ανάγκες.
p.s I Eat Healthy
Να θυμάστε οτι μια μερίδα γεύματος προσαρμόζεται στις ατομικές ανάγκες.
Μια εύκολη & υγιεινή συνταγή από τη διατροφολόγο - διαιτολόγο Σεβίνα Μαστρογιάννη.