Από τον Πολιτιστικό σύλλογο Αποστολιανών Πεδιάδος
Υλικά
- 2 ποτήρια στάρι σπασµένο
- 2 ντοµάτες κοµµένες σε µικρά κοµµάτια
- 2 αγγουράκια κοµµένα σε µικρά κοµµάτια
- 3 κρεµµυδάκια φρέσκα ψιλοκοµµένα
- 1 µατσάκι δυόσµο ψιλοκοµµένο
- 1 µατσάκι µαϊντανό ψιλοκοµµένο
- 1 µικρό µατσάκι γλιστρίδα κοµµένη µε το χέρι σε µικρά κοµµάτια
- 2 αβοκάντο κοµµένα σε µικρά κοµµάτια
- ελαιόλαδο
- χυµό απο µισό λεµόνι
- αλάτι
- 2 ντοµάτες κοµµένες σε µικρά κοµµάτια
- 2 αγγουράκια κοµµένα σε µικρά κοµµάτια
- 3 κρεµµυδάκια φρέσκα ψιλοκοµµένα
- 1 µατσάκι δυόσµο ψιλοκοµµένο
- 1 µατσάκι µαϊντανό ψιλοκοµµένο
- 1 µικρό µατσάκι γλιστρίδα κοµµένη µε το χέρι σε µικρά κοµµάτια
- 2 αβοκάντο κοµµένα σε µικρά κοµµάτια
- ελαιόλαδο
- χυµό απο µισό λεµόνι
- αλάτι
Εκτέλεση
Αποβραδίς βράζουµε σε αλατισµένο νερό το στάρι, ίσα να πάρει µια βράση, το σκεπάζουµε και το αφήνουµε να φουσκώσει. Όταν το στάρι φουσκώσει και κρυώσει το βάζουµε σε σουρωτήρι και τ' αφήνουµε να στραγγίξει όλο το βράδυ.
Την επόµενη µέρα πλένουµε τα µυρωδικά και τα λαχανικά και τα αφήνουµε να στραγγίξουν, τα κόβουµε και τα τοποθετούµε µέσα σε ένα βαθύ µπόλ, προσθέτουµε το στάρι, το αβοκάντο, τη γλιστρίδα, το λάδι, το χυµό λεµονιού, το αλάτι και τα ανακατεύουµε πολύ καλά.