Xalkiadakis Logo
Διατροφή

Αφράτα Pancakes Μήλου της Little Hands

Τι θα χρειαστούμε:

Μήλο. Το φθινόπωρο είναι η εποχή του και το μήλο δίνει τη γλύκα τους σε αυτή τη συνταγή.

Αλεύρι. Χρησιμοποιήσαμε αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι όμως μπορείτε να το αντικαταστήσετε με αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Το αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι περιέχει λιγότερη γλουτένη ενώ είναι πιο θρεπτικό. 

Αυγό. 1 αυγό τόσο απαραίτητο και αναντικατάστατο. 

Γιαούρτι. Στο σπίτι μας υπάρχει πάντα πρόβειο γιαούρτι και αυτό βάλαμε. Μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε γιαούρτι ή και να το αντικαταστήσουμε με φυτικό.

Γάλα. Μπορούμε να επιλέξουμε φυτικό ή ζωικό ανάλογα με το τι μας αρέσει ή τι έχουμε στο σπίτι. Εμείς χρησιμοποιήσαμε γάλα βρώμης που δίνει και ωραία γεύση.

Λεμόνι.  Bάλτε το και θα μας θυμηθείτε!

Μπαχαρικά. Όπου μπαίνει μήλο πρέπει να μπει και κανέλα, είναι ο απόλυτος συνδυασμός. Βάλτε μία γενναία κουταλιά και θα μας θυμηθείτε. Επιπλέον πρόσθεσα και μοσχοκάρυδο.

Μέλι. Προσαρμόστε την ποσότητα στα γούστα σας. Το μέλι δεν πρέπει να δίνεται σε παιδιά κάτω του έτους, σε αυτή την περίπτωση απλά παραλείψτε το.

Tips

Έχω δοκιμάσει να τρίψω το μήλο στην λεπτή αλλά και στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Το αποτέλεσμα μου άρεσε καλύτερα με τα μεγαλύτερα τριμμένα κομμάτια μήλου εσείς επιλέξτε με ποιον τρόπο θα το κάνετε ανάλογα με τα γούστα σας.

Η κανέλα με το μήλο είναι ονειρεμένος συνδυασμός όπου έρχεται να προστεθεί και το αγαπημένο μου μοσχοκάρυδο. Μην τα φοβηθείτε δίνουν άρωμα και νοστιμιά.

Εφόσον έχετε ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι δεν θα χρειαστεί κάποια λιπαρή ουσία. Αν δεν έχετε αντικολλητικό περάστε το τηγάνι σας με λίγο ελαιόλαδο με ένα πινέλο ή με ένα κομμάτι χαρτί.

Οι ποσότητες είναι για 4 μεγάλα pancakes μήλου.

Αποθήκευση

Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα pancakes μήλου στο ψυγείο για 3 ημέρες αλλά και στην κατάψυξη εώς 3 μήνες.


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ 15  λεπτά   
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 20 λεπτά

Υλικά για 4 μεγάλα pancakes: 
 - 115 γρ μήλο τριμμένο (ήταν 1.5 μήλο όπου το κάθε μήλο ζύγιζε 140 γρ ολόκληρο))
 - 1 αυγό
40 γρ γιαούρτι πρόβειο
- 40 γρ γάλα (χρησιμοποίησα βρώμης)
- 80 γρ αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι
1 κ.γ. κανέλα
½ λεμόνι, το χυμό
 ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. μέλι (για παιδιά άνω του έτους)
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
1 κ.σ. γεμάτη, τριμμένα καρύδια (προαιρετικά)
1 κ.σ. ελαιόλαδο

1. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

2. Σε ένα μπολ χτυπάμε πρώτα το αυγό και προσθέτουμε το μήλο.

3. Προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, το μέλι, το λεμόνι και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

4. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τα καρύδια (αν βάλουμε).

5. Μεταφέρουμε το μείγμα με μία κουτάλα στο τηγάνι και γυρίζουμε την τηγανίτα μας μόλις εμφανίσει στην επιφάνεια της τρυπούλες.

6. Αφού τη γυρίσουμε ψήνουμε για ένα λεπτό ακόμα.

7. Σερβίρουμε με μέλι, βούτυρα ξηρών καρπών και φρούτα.
Επόμενο άρθρο:
Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

© 2023 Χαλκιαδάκης all rights reserved