Συμβουλές για τη μείωση σπατάλης τροφίμων:
- Αγοράστε μόνο ότι χρειάζεστε: προγραμματίστε τα γεύματα σας. Φτιάξτε μια λίστα αγορών και αποφύγετε τις παρορμητικές αγορές.
- Αποθηκεύστε τα τρόφιμα με σύνεση: μετακινήστε τα παλαιότερα προϊόντα στο μπροστινό μέρος του ντουλαπιού ή του ψυγείου σας και τα νέα στο πίσω μέρος. Χρησιμοποιήστε αεροστεγή δοχεία για να διατηρήσετε τα ανοιχτά τρόφιμα φρέσκα στο ψυγείο.
- Κατανοήστε την επισήμανση των τροφίμων: υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των ημερομηνιών «κατά προτίμηση πριν», όπου το τρόφιμο ενδέχεται να είναι ασφαλές για κατανάλωση και μετά από αυτήν και «ανάλωση έως» όπου πέραν αυτής το τρόφιμο δεν είναι ασφαλές.
- Αγαπήστε τα περισσεύματα φαγητού: εάν δεν τρώτε όλη την ποσότητα που μαγειρεύετε, καταψύξτε τη για αργότερα ή χρησιμοποιήστε τα περισσεύματα ως συστατικό σε άλλο γεύμα.
*πηγή ΕΦΕΤ