Ο Food Blogger • Σάκης Τολίκας • the_coook ετοιμάζει πεντανόστιμο κέικ από χαρούπι με βελούδινη μους σοκολάτας! Ακολουθήστε βήμα-βήμα τις οδηγίες του και προσφέρετε ένα πρωτότυπο γλυκό, ιδανικό για τις πιο ξεχωριστές στιγμές σας!
Κάντε τις αγορές των υλικών που σας χρειάζονται για τη συνταγή ηλεκτρονικά από το eshop των s/m Χαλκιαδάκης!
Υλικά
Κέικ:
- 270 γρ. φαρίνα με χαρούπι
- 2 αυγά
- 150 γρ. γάλα
- 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 150 γρ. χλιαρό νερό
- 200 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1/2 κ.γ κανέλα
Επικάλυψη:
Εκτέλεση:
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε τη φαρίνα και την κανέλα και ανακατεύουμε με παρούσα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε σε φόρμα 26 εκ. καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ψήνουμε στους 175 βαθμούς, αντιστάσεις, για 40-45 ελέγχοντας το ψήσιμο με μια οδοντογλυφίδα. Αφήνουμε για 15 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να φουσκώσει. Ρίχνουμε πάνω από την σπασμένη κουβερτούρα, προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1,5-2 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί. Μεταφέρουμε στο μίξερ και χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
Απλώνουμε την μους πάνω από το κέικ και διακοσμούμε με τις φράουλες και προαιρετικά λίγο κακάο.