Tαρτάκια Γιαουρτιού με βάση από παξιμάδι χαρουπιού και σταφίδες
Υλικά για 3 ταρτάκια (διαμέτρου 10εκ)
Για τη βάση
● 100 gr παξιμαδοφρυγανιά ή παξιμάδι χαρουπιού
● 100 gr σταφίδες
● 40 gr ταχίνι ολικής
● 20 gr χλιαρό νερό
● 10 gr λάδι καρύδας, λιωμένο (προαιρετικά)
● 100 gr σταφίδες
● 40 gr ταχίνι ολικής
● 20 gr χλιαρό νερό
● 10 gr λάδι καρύδας, λιωμένο (προαιρετικά)
Για την κρέμα
● 1 κεσεδάκια γιαούρτι
● 1 πορτοκάλι, το χυμό και ξύσμα
● 1 κ.σ. μέλι (για παιδιά άνω του έτους)
● 1 πορτοκάλι, το χυμό και ξύσμα
● 1 κ.σ. μέλι (για παιδιά άνω του έτους)
Για τη βάση
1. Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το παξιμάδι και το χτυπάμε μέχρι να
σπάσει τελείως.
2. Αφήνουμε στην άκρη το παξιμάδι.
3. Συνεχίζουμε με τις σταφίδες και το νερό τα οποία χτυπάμε στο multi εώς ότου
γίνει πάστα.
4. Στο multi μαζί με την πάστα προσθέτουμε το τριμμένο παξιμάδι, το ταχίνι και το
λάδι καρύδας και τα ανακατεύουμε.
5. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο και έχουμε μία υγρή ζύμη μεταφέρουμε σε θήκες
σιλικόνης ή σε μικρά τσέρκι.
6. Πιέζουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
σπάσει τελείως.
2. Αφήνουμε στην άκρη το παξιμάδι.
3. Συνεχίζουμε με τις σταφίδες και το νερό τα οποία χτυπάμε στο multi εώς ότου
γίνει πάστα.
4. Στο multi μαζί με την πάστα προσθέτουμε το τριμμένο παξιμάδι, το ταχίνι και το
λάδι καρύδας και τα ανακατεύουμε.
5. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο και έχουμε μία υγρή ζύμη μεταφέρουμε σε θήκες
σιλικόνης ή σε μικρά τσέρκι.
6. Πιέζουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Για το γιαούρτι
1. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
2. Μεταφέρουμε την κρέμα με ένα κουτάλι στη βάση και απλώνουμε.
3. Βάζουμε τα ταρτάκια στο ψυγείο για να σφίξουν ή απολαμβάνουμε αμέσως.
3. Βάζουμε τα ταρτάκια στο ψυγείο για να σφίξουν ή απολαμβάνουμε αμέσως.
Μια υγιεινή συνταγή από τη Little Hands.