Καμμένο cheesecake των Βάσκων από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Υλικά:
- 1.000γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla μαλακωμένο
- 270γρ. ζάχαρη άχνη
- 5 μεγάλα αυγά
- 2 κρόκοι αυγών
- 500γρ. κρέμα γάλακτος Arla 36% λιπαρά
- Σπόρους από 1 βανίλια
- 20γρ. κορν φλάουερ
- 20γρ. αλεύρι
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα έως ότου έχουμε μια απαλή και ομοιογενή κρέμα. Προσθέτουμε τη βανίλια, το κρον φλάουερ και το αλεύρι και έπειτα τους κρόκους και τα αυγά ένα - ένα συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε έπιετα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε ένα ταψί ή σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. τοποθετούμε ένα αντικολλητικό χαρτί έτσι ώστε να εξέχει από τη φόρμα 3-4 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 - 230ο C για 40 - 45 λεπτά. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150ο C, ανοίγουμε την πόρτα του φούενου ώστενα φύγει η μεγάλη θερμοκρασία, κλείνουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.