Xalkiadakis Logo
Διατροφή

Σοκολατόπιτα με σμέουρα - Στέλιος Παρλιάρος

Σοκολατόπιτα με σμέουρα από τον Στέλιο Παρλιάρο!
 
Υλικά: 
  • 400 γρ. σοκολάτα 60-65%
  • 400 γρ. βούτυρο Lurpak 
  • 8 αυγά (400 γρ.)
  • 300 γρ. ζάχαρη κατά προτίμηση καστανή 
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
Υλικά για τη σως: 
  • 500γρ. (καθαρό βάρος) σμέουρα φρέσκα ή κατεψυγμένα πολτοποιημένα και σουρωμένα
  • 50γρ. ζάχαρη
  • Φρέσκα σμέουρα για διακόσμηση
 
Εκτέλεση: 
 
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί προσέχοντας να μην ανεβάσουμε πολύ τη θερμοκρασία και την κάψουμε. Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά προσθέτομε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Ενσωματώνουμε σε αυτά τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το αλεύρι το οποίο έχουμε πριν κοσκινίσει. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 22 εκ. και ύψους 5 εκ. αδειάζουμε σε αυτό το μείγμα. 
 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180o C για 15 με 20 λεπτά. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150-160ο C και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Ξεφορμάρουμε σε μια πατέλα και σερβίρουμε γαρνίτοντας με φρέσκα σμέουρα και τη σως. 
 
Επόμενο άρθρο:
Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

© 2023 Χαλκιαδάκης all rights reserved