Κρεατικά στον φούρνο: Τα μυστικά του σωστού ψησίματος
- Διάφορα μέρη από το ζώο (σπάλα, παϊδάκια και μπούτι), για μια πιο ισορροπημένη αναλογία ψαχνού – λίπους – οστών και το σημαντικότερο, ποικιλία στη γεύση.
- Δεντρολίβανο ή θυμάρι ή ρίγανη μπόλικο για να πάρει ωραία μυρωδιά.
- Το αλάτι και το πιπέρι μην το λυπηθείς
- Ένα καλό μασάζ .Ρίξε αλάτι, πιπέρι, μυρωδικά της αρεσκείας σου και λίγο λάδι .Τρίψε καλά το κρέας ώστε να απορροφήσει τη όλη νοστιμιά.
- Άφησέ το να «ξεκουραστεί» τουλάχιστον για μισή ώρα στο ψυγείο.
- Τοποθετησε το σε ταψί ή σε γάστρα και σκεπάσε το με λαδόκολλα ή με το καπάκι.
- Ξεσκεπάζεις το τελευταίο μισάωρο για να πάρει χρώμα.