Xalkiadakis Logo
Διατροφή

Γαρίδες Σαγανάκι - The_coook

Ο Food Blogger • Σάκης Τολίκας • the_coook μας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά του για τέλειες γαρίδες σαγανάκι με φέτα και ούζο! 
 
Οι μαγειρεμένες γαρίδες στην κόκκινη σάλτσα απογειώνονται γευστικά με τη φέτα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, χαρίζοντάς μας ένα πιάτο γεμάτο θαλασσινά αρώματα και φρεσκάδα! 
 
Υλικά:
  • 15 μεγάλες γαρίδες γάμπαρη
  • 1 σφηνάκι Ούζο Μίνι / Ούζο 12
  • 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 1 φινόκιο σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά σε φέτες
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 15 ολόκληρα ντοματίνια
  • 1 κ.σ πελτέ ντομάτας 
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 200 γρ. φέτα

Εκτέλεση:
  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας τα κεφάλια και τις ουρές.
  2. Σοτάρουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά τις γαρίδες ώσπου να πάρουν χρώμα και τις αφαιρούμε.
  3. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία κρεμμύδι, φινόκιο και πιπεριές μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  4. Σβήνουμε με το ούζο.
  5. Προσθέτουμε τον πελτέ, σοτάρουμε για ένα λεπτό και προσθέτουμε κονκασέ και ντοματίνια.
  6. Προσθέτουμε ένα φλυτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ακόμη.
  8. Στο τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σπάμε την φέτα από πάνω. 
 
Επόμενο άρθρο:
Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

© 2023 Χαλκιαδάκης all rights reserved