Συστατικά
- 100γρ.Γαρίδες κατεψυγμένες
- ½ αβοκάντο
- 5 φύλλα μαρούλι
- 1 φλυτζ. Πέννες ολικής
- 1φλυτζ. ντοματίνια
- ½ λεμόνι
- Αλάτι, ρίγανη
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι με 1 κ.σουπας ελαιόλαδο σοτάρετε τις γαρίδες με 1 κ.γλυκού ρίγανη για 4' και από τις δύο μεριές. Έπειτα ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά και τα ρίχνετε σε ένα βαθύ πιάτο μαζί με τις γαρίδες. Τέλος, ρίχνετε το ντρεσινγκ.
Για το ντρεσινγκ χτυπάτε 2κ.σούπας χυμό από λεμόνι , λίγο ξύσμα, 1/2 αβοκάντο και 2κ.σούπας ελαιόλαδο, 1 κ.γλυκού σιρόπι σφένδαμου ή μέλι και αλάτι. Αν θέλετε παραπάνω γεύση, προσθέστε λίγο σκόρδο.
Μια υγιεινή, νηστίσιμη πρόταση από τη διαιτολόγο Σεβίνα Μαστρογιάννη.