Θέλετε ένα φρέσκο, καλοκαιρινό και χορταστικό σνακ;
Οι μπρουσκέτες με τονοσαλάτα του Food Blogger • Σάκη Τολίκα • the_coook θα σας εντυπωσιάσουν! Είναι γρήγορες στην παρασκευή τους και, ταυτόχρονα, πολύ απολαυστικές!
Υλικά:
- 300 γρ. τόνος Trata || Rio Mare σε ελαιόλαδο
- 7-8 τοματίνια βελανίδια Κρήτης
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι Total || ΔΕΛΤΑ
- 125 γρ. αγγουράκι τουρσί σε φέτες
- 2 καρότα τριμμένα
- 150 γρ. μαγιονέζα
- ¼ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές φέτες
- Προζυμένιο ψωμί σε φέτες
- Αλάτι - πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τον τόνο.
- Στραγγίζουμε τον τόνο από το επιπλέον λάδι της συσκευασίας και τον προσθέτουμε.
- Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλα.
- Κόβουμε το ψωμί σε φέτες, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και φρυγανίζουμε σε σχαροτήγανο.
- Βάζουμε σε κάθε φέτα μια γεμάτη κουτάλια σούπας τονοσαλάτα.
- Κόβουμε τα ντοματίνια, τα βάζουμε πάνω σε κάθε μπρουσκέτα και σερβίρουμε.