Βγάζουμε τον σολομό εκτός ψυγείου για να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
2
Τον βρέχουμε παντού με ελαιόλαδο (λίγο) και στη συνέχεια βάζουμε αλάτι-πιπέρι.
3
Βγάζουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό ή μαντεμένιο (αν έχουμε) και το προθερμαίνουμε στην κουζίνα 7-8 δύναμη.
4
Μόλις πιάσει θερμοκρασία το τηγάνι, ρίχνουμε τα φιλέτα σολομού με την πέτσα προς τα κάτω. Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον σολομό με την πέτσα προς τα κάτω μέχρι να κάνει κρούστα (χαμηλώνουμε ή κλείνουμε τη δύναμη της φωτιάς).
5
Βγάζουμε τον σολομό σε ένα πιάτο. Αφαιρούμε από το τηγάνι τα λίπη και το καθαρίζουμε.
6
Ξαναζεσταίνουμε το καθαρό τηγάνι και ρίχνουμε ξανά λίγο ελαιόλαδο.
7
Βάζουμε τον σολομό από την άλλη μεριά (της κοιλιάς) και το ψήνουμε 4-5 λεπτά ανάλογα με το πάχος του σολομού.
8
Αφαιρούμε τον σολομό και τον τοποθετούμε στο πιάτο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ:
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-200ᵒC πάνω-κάτω αντίσταση.
2
Κόβουμε κομμάτια αλουμινόχαρτου και τοποθετούμε μέσα το παντζάρι.
3
Το βρέχουμε με λίγο ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι & το τυλίγουμε.
4
Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα τυλιγμένα παντζάρια και τα ψήνουμε για 60’ ανάλογα το μέγεθος του παντζαριού.
Πλένουμε τη ρόκα και τη βάζουμε σε ένα τρυπητό να στεγνάσει. Στήνουμε το πιάτο βάζοντας όλα τα υλικά (σολομό, παντζάρια, ρόκα) και λίγο ανθόγαλο.