Βόειο μπριζόλα μ/ο μαριναρισμένη
- Ψήνουμε στο φούρνο για 45’ στους 180o Κελσίου με αέρα.
- Στο grill του φούρνου μας για 30’ με ένα γύρισμα στο μισό χρόνο.
- Σε ηλεκτρική ψησταριά ή στα κάρβουνα.
Συνοδεύεται υπέροχα με μανιτάρια και λαχανικά σχάρας και ξύδι μπαλσάμικο.
Βόειο φιλέτο α/ο τεμαχισμένο Ε.Ε. Ελληνικής εκτροφής > 5 Μηνών
Το πιο τρυφερό κομμάτι κρέατος.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι 2-3'' από κάθε πλευρά, ανάλογα τις προτιμήσεις.
Αναλυτικά προτεινόμενη συνταγή:
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το θερμαίνουμε σε δυνατή φωτιά και τοποθετούμε τα φιλέτα μοσχαριού λίγο από κάθε μεριά μέχρι να κάνει κρούστα. Μόλις φτάσουν στο τελικό στάδιο ψησίματος, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε αρισμαρί, φρέσκο θυμάρι, 1-2 σκελίδες σκόρδου και 1-2 κ.σ. βούτυρο 82%. Με ένα κουτάλι αροζάρουμε το φιλέτο με το βούτυρο. Αφαιρούμε το φιλέτο όταν φτάσει στο επιθυμητό ψήσιμο. Κάνουμε τη σάλτσα στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε τα φιλέτα μοσχαριού, όπου υπάρχουν τα γλάσα τους. Ρίχνουμε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε λίγο ζωμό (λαχανικών ή κρέατος) & αφήνουμε να κατέβει ή να γλασάρει η σάλτσα (ρεντουξιόν).
Συνοδεύεται εξαιρετικά με πατάτες, μανιτάρια, λαχανικά σχάρας και ξύδι μπαλσάμικο.
Χοιρινή πανσέτα μαριναρισμένη
- Ψήνουμε στο φούρνο για 45’ στους 180ο Κελσίου με αέρα.
- Στο grill του φούρνου μας για 30’ με ένα γύρισμα στο μισό χρόνο.
- Σε ηλεκτρική ψησταριά ή στα κάρβουνα.
Συνοδεύεται με πατάτες φούρνου, οι οποίες ιδανικά προτείνεται να ψήνονται μαζί με κρέας.
Χοιρινός λαιμός μαριναρισμένος
Μαριναρισμένος ανάμεσα σε άλλα με διάφορα κρητικά βότανα.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 45’ στους 180ο Κελσίου με αέρα.
- Στο grill του φούρνου μας για 30’ με ένα γύρισμα στο μισό χρόνο.
- Σε ηλεκτρική ψησταριά ή στα κάρβουνα.
Με πατάτες φούρνου, οι οποίες ιδανικά προτείνεται να ψήνονται μαζί με κρέας.
Χοιρινό τηγανιά
Από χοιρινή σπάλα, ένα από τα ιδιαίτερα τρυφερά κομμάτια του χοιρινού.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 50’ στους 180ο Κελσίου με αέρα.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι αρχικά σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια σε μέτρια.
Συνοδεύεται ιδανικά με ρύζι μπασμάτι, μανιτάρια και πιπεριές.
Κοτόπουλο φτερούγα μαριναρισμένο
- Ψήνουμε στο φούρνο για 40’ στους 180ο Κελσίου με αέρα.
- Στο grill του φούρνου μας για 30’ με ένα γύρισμα στο μισό χρόνο.
- Σε ηλεκτρική ψησταριά ή στα κάρβουνα.
Συνοδεύεται με λαχανικά σχάρας, ριζότο και πατάτες φούρνου.
Κοτόπουλο μαριναρισμένο
- Ψήνουμε στο φούρνο για 60’ στους 180ο Κελσίου με αέρα.
- Σε σχάρα στο grill του φούρνου (αν το ανοίξουμε).
- Σε σούβλα.
Συνοδεύεται με λαχανικά σχάρας και ριζότο.
Kοτοτηγανιά μαριναρισμένη
- Σε αντικολλητικό σε δυνατή φωτιά αρχικά και μέτρια στη συνέχεια.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 45’ στους 180ο Κελσίου με αέρα.
Συνοδεύεται με λαχανικά σχάρας και ριζότο.
Χοιρινό κότσι μαριναρισμένο
Από τα πιο τρυφερά κομμάτια του κρέατος με υψηλή περιεκτικότητα σε κολλαγόνο.
Ψήνουμε στο φούρνο για 90’ στους 180ο Κελσίου με αέρα τυλιγμένο και αφού ξετυλίξουμε συνεχίζουμε για 20’ το ψήσιμο.
Συνοδεύεται με λαχανικά σχάρας και πατάτες φούρνου.
Καλή όρεξη!