Xalkiadakis Logo
Νέα

🥗 Πίτα λαχανικών χωρίς φύλλο απο την Paxxi!

🥗 Πίτα λαχανικών χωρίς φύλλο

Υπάρχουν φορές που θέλεις την απόλαυση μιας πίτας, αλλά χωρίς τον κόπο του φύλλου. Αυτή η πίτα λαχανικών έρχεται να σου δώσει ακριβώς αυτό: ελαφριά, ζουμερή, γεμάτη γεύση και αρώματα από τον κήπο, ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας. Ένα φαγητό απλό αλλά καθόλου απλοϊκό, που θα σε ταξιδέψει με την πρώτη μπουκιά.


🌿 Υλικά

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

  • 1 καρότο τριμμένο, στραγγισμένο

  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα, στραγγισμένα

  • ¼ κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • ¼ κούπας άνηθο ψιλοκομμένο

  • ½ κ.γ. αλάτι

  • ½ κ.γ. πιπέρι

  • 250 γρ. φέτα

  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

  • 120 ml ελαιόλαδο

  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου

  • 200 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

  • Βρείτε με ένα click εδώ!


🥣 Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια, τρίβεις το καρότο και τα κολοκυθάκια. Τα αλατίζεις και τα αφήνεις σε σουρωτήρι για 15-30 λεπτά να αποβάλουν τα υγρά τους.

  2. Σε ένα μπολ χτυπάς τα αυγά, ρίχνεις το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και ανακατεύεις μέχρι να γίνουν ένα βελούδινο μείγμα.

  3. Προσθέτεις το νερό και στη συνέχεια το αλεύρι, ανακατεμένο με το αλάτι και το πιπέρι.

  4. Στραγγίζεις καλά τα λαχανικά και τα ενώνεις με το μείγμα, μαζί με τον μαϊντανό, τον άνηθο και τη μισή φέτα χοντροκομμένη. Ανακατεύεις απαλά.

  5. Ρίχνεις το μείγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί (35x40 εκ.), ισιώνεις την επιφάνεια.

  6. Πασπαλίζεις από πάνω με την υπόλοιπη φέτα, πιέζοντας ελαφρά να μπει μέσα. Ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο.

  7. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C για περίπου 1 ώρα. Αν δεις πως αρπάζει, σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο τα τελευταία λεπτά.


✨ Μικρά μυστικά

  • Μπορείς να προσθέσεις λίγη τριμμένη γραβιέρα για πιο πλούσια γεύση.

  • Σερβίρεται ιδανικά χλιαρή, με μια πράσινη σαλάτα ή ακόμα και σαν μεζές με ένα ποτήρι λευκό κρασί.

  • Την επόμενη μέρα γίνεται ακόμη πιο νόστιμη, γιατί οι γεύσεις έχουν «δέσει».


    Καλή απόλαυση!

Επόμενο άρθρο:
Cart

Your cart is empty

© 2023 Χαλκιαδάκης all rights reserved