🥕✨ Κριτσίνια Καρότου – Υγιεινά, τραγανά και πεντανόστιμα
Μια εύκολη συνταγή που συνδυάζει τη γλύκα του 🥕 καρότου με το άρωμα του 🫒 ελαιολάδου και των μυρωδικών 🌿. Ιδανικά για το σχολείο 🎒, τη δουλειά 💻 ή για σνακ στο σπίτι 🏡 – μικροί και μεγάλοι θα τα λατρέψουν!
📝 Υλικά (για 18-20 κριτσίνια)
-
100 g καρότο
-
50 g ελαιόλαδο
-
15 g ξίδι
-
50 g νερό
-
200 g αλεύρι Ντίνκελ Μύλοι Αγίου Γεωργίου
-
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
⅓ κ.γ. σκόνη σκόρδου
-
½ κ.γ. πάπρικα
-
½ κ.γ. ρίγανη
-
Αλάτι (για παιδιά άνω του 1 έτους)
👩🍳 Εκτέλεση
-
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί.
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C (αέρας).
-
Στον πολυκόφτη χτυπάμε καρότο, ελαιόλαδο, ξίδι και νερό μέχρι να γίνουν λείος πολτός.
-
Προσθέτουμε το μείγμα σε μια λεκάνη με το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με τα χέρια.
-
Πλάθουμε μικρά κριτσίνια (22–25 g το καθένα).
-
Ψήνουμε για 18–20 λεπτά, ελέγχοντας τον χρόνο.
-
φήνουμε να κρυώσουν και τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο.
💡 Tips για το τέλειο αποτέλεσμα
-
Η δόση βγάζει 18–20 κριτσίνια σε ένα μεγάλο ταψί.
-
Όσο πιο λεπτά τα πλάσουμε, τόσο πιο τραγανά θα γίνουν.
-
Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο.
-
Αν φανούν μαλακά μόλις βγουν, θα σκληρύνουν μόλις κρυώσουν.
-
🫙Διατηρούνται 4–5 ημέρες σε γυάλινο, αεροστεγές βάζο.
-
🚫 Δεν καταψύχονται – χάνουν την τραγανότητά τους.
Προμηθεύσου όλα τα προϊόντα της συνταγής εδώ .