Xalkiadakis Logo
Νέα

🥖🥕Κριτσίνια καρότου από την Ελένη Κατσούλη

🥕✨ Κριτσίνια Καρότου – Υγιεινά, τραγανά και πεντανόστιμα

Μια εύκολη συνταγή που συνδυάζει τη γλύκα του 🥕 καρότου με το άρωμα του 🫒 ελαιολάδου και των μυρωδικών 🌿. Ιδανικά για το σχολείο 🎒, τη δουλειά 💻 ή για σνακ στο σπίτι 🏡 – μικροί και μεγάλοι θα τα λατρέψουν!


📝 Υλικά (για 18-20 κριτσίνια)

  • 100 g καρότο

  • 50 g ελαιόλαδο

  • 15 g ξίδι

  • 50 g νερό

  • 200 g αλεύρι Ντίνκελ Μύλοι Αγίου Γεωργίου

  •  ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  •  ⅓ κ.γ. σκόνη σκόρδου

  •  ½ κ.γ. πάπρικα

  •  ½ κ.γ. ρίγανη

  • Αλάτι (για παιδιά άνω του 1 έτους)


👩‍🍳 Εκτέλεση

  1. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί.

  2.  Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C (αέρας).

  3.  Στον πολυκόφτη χτυπάμε καρότο, ελαιόλαδο, ξίδι και νερό μέχρι να γίνουν λείος πολτός.

  4. Προσθέτουμε το μείγμα σε μια λεκάνη με το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με τα χέρια.

  5. Πλάθουμε μικρά κριτσίνια (22–25 g το καθένα).

  6.  Ψήνουμε για 18–20 λεπτά, ελέγχοντας τον χρόνο.

  7. φήνουμε να κρυώσουν και τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο.


💡 Tips για το τέλειο αποτέλεσμα

  •  Η δόση βγάζει 18–20 κριτσίνια σε ένα μεγάλο ταψί.

  •  Όσο πιο λεπτά τα πλάσουμε, τόσο πιο τραγανά θα γίνουν.

  •  Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο.

  •  Αν φανούν μαλακά μόλις βγουν, θα σκληρύνουν μόλις κρυώσουν.

  • 🫙Διατηρούνται 4–5 ημέρες σε γυάλινο, αεροστεγές βάζο.

  • 🚫 Δεν καταψύχονται – χάνουν την τραγανότητά τους.


Προμηθεύσου όλα τα προϊόντα της συνταγής εδώ .



Επόμενο άρθρο:
Επιστροφή στα άρθρα
Διαβάστε επίσης:
Κοινοποίηση σε:
Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

© 2023 Χαλκιαδάκης all rights reserved