Xalkiadakis Logo
Διατροφή

Συνταγές για ζεστά Dips!

Δείτε συνταγές:

🔸 Κρέμα Μουστάρδας 


Συνδυάζεται με όλα τα κρέατα

Υλικά & Δοσολογίες 

1 Μέτριο Κρεμμύδι 

1 Φλιτζάνι Κρέμα Γάλακτος 

3 κ.σ. Μουστάρδα 

4 κ.σ. Ελαιόλαδο 

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι ώστε να μαλακώσει για περίπου 5’. Προσθέτουμε το 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και το σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει για περίπου 2-3’. Το απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την μουστάρδα.


🔸Sauce Βαλσάμικου 



Συνδυάζεται με όλα τα κρέατα

Υλικά & Δοσολογίες  

1 Φλιτζάνι Κόκκινο Κρασί 

1 Φλιτζάνι Ξύδι Βαλσάμικο 

1 κ.σ. Ψιλοκομμένο φρέσκο Δεντρολίβανο 

1 Μικρό Κρεμμύδι 

4 κ.σ. Ελαιόλαδο 

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, αφού το σοτάρουμε “σβήνουμε” με κόκκινο κρασί. Έπειτα, ρίχνουμε το βαλσάμικο ξύδι & το δεντρολίβανο και τα αφήνουμε για 15’-20’ να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.


🔸Sauce Φέτας 


Συνδυάζεται με Χοιρινό / Κοτόπουλο 

Υλικά & Δοσολογίες

1 Φλιτζάνι Γάλα 

300gr Φέτα Σκληρή Τριμμένη 

120gr Γιαούρτι Στραγγιστό 

Χυμό Λεμονιού από 1 μικρό λεμόνι 

Αλάτι 

Πιπέρι 

Ρίγανη 

Εκτέλεση 

Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα. Πριν πάρει βράση προσθέτουμε τη φέτα και το λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η φέτα. 

Μόλις πήξει η σάλτσα προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά για 2-3’ πάνω στη φωτιά.

Αφαιρούμε τη κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι (αν χρειαστεί) και ρίγανη. 

*Δεν σερβίρεται ζεστή αλλά χλιαρή! 

Επόμενο άρθρο:
Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

© 2023 Χαλκιαδάκης all rights reserved