🔸 Κρέμα Μουστάρδας
Συνδυάζεται με όλα τα κρέατα
Υλικά & Δοσολογίες
1 Μέτριο Κρεμμύδι
1 Φλιτζάνι Κρέμα Γάλακτος
3 κ.σ. Μουστάρδα
4 κ.σ. Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι ώστε να μαλακώσει για περίπου 5’. Προσθέτουμε το 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και το σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει για περίπου 2-3’. Το απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την μουστάρδα.
🔸Sauce Βαλσάμικου
Συνδυάζεται με όλα τα κρέατα
Υλικά & Δοσολογίες
1 Φλιτζάνι Κόκκινο Κρασί
1 Φλιτζάνι Ξύδι Βαλσάμικο
1 κ.σ. Ψιλοκομμένο φρέσκο Δεντρολίβανο
1 Μικρό Κρεμμύδι
4 κ.σ. Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, αφού το σοτάρουμε “σβήνουμε” με κόκκινο κρασί. Έπειτα, ρίχνουμε το βαλσάμικο ξύδι & το δεντρολίβανο και τα αφήνουμε για 15’-20’ να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
🔸Sauce Φέτας
Συνδυάζεται με Χοιρινό / Κοτόπουλο
Υλικά & Δοσολογίες
1 Φλιτζάνι Γάλα
300gr Φέτα Σκληρή Τριμμένη
120gr Γιαούρτι Στραγγιστό
Χυμό Λεμονιού από 1 μικρό λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα. Πριν πάρει βράση προσθέτουμε τη φέτα και το λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η φέτα.
Μόλις πήξει η σάλτσα προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά για 2-3’ πάνω στη φωτιά.
Αφαιρούμε τη κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι (αν χρειαστεί) και ρίγανη.
*Δεν σερβίρεται ζεστή αλλά χλιαρή!