👌 Η σωστή διατήρηση του κρέατος στο ψυγείο είναι πολύ σημαντική, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο τι κάνουμε μπαίνοντας σπίτι, μετά την αγορά του.
🥩 Αυτές είναι κάποιες χρήσιμες συμβουλές που δεν πρέπει να παραλείπετε:
🔹 Τοποθετήστε το αγορασμένο κρέας στο ψυγείο όσο το δυνατόν συντομότερα μετά την αγορά του. Φροντίστε να διατηρείτε τη χαμηλή θερμοκρασία των τροφίμων, με το να μην τα αφήνετε εκτός ψυγείου.
🔹 Αποθηκεύστε τα κρέατα σε ξεχωριστούς κλειστούς περιέκτες, ώστε να μην έρχονται σε επαφή μεταξύ τους και να μη στάζουν επάνω σε άλλα τρόφιμα. Ειδικά το ωμό κοτόπουλο, πρέπει να αποθηκεύεται εντός κλειστού σκεύους στα μεσαία ράφια και κάτω από τα έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα (δηλαδή τρόφιμα που θα καταναλωθούν χωρίς καμία άλλη προετοιμασία: π.χ. τυριά, αλλαντικά)
🔹 Διατηρείστε οπωσδήποτε τα νωπά κρέατα στο πιο κρύο μέρος του ψυγείου, μεταξύ 0°C και 4°C. Τοποθετήστε τα στα μεσαία ράφια του ψυγείου, όπου η θερμοκρασία είναι πιο σταθερή.
🔹 Μην βάζετε και βγάζετε το κρέας από το ψυγείο. Επίσης, μην το αφήνετε εκτός συντήρησης και μετά το τοποθετείτε ξανά στο ψυγείο, ειδικά όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι υψηλή. Οι συχνές μεταβολές θερμοκρασίας επιταχύνουν την αλλοίωση.
🔹 To μοσχαρίσιο κρέας ή ο μοσχαρίσιος κιμάς πρέπει να απορρίπτεται όταν η δομή του είναι γλοιώδης σαν κόλλα και έχει μυρωδιά σήψης ή είναι έντονα βουτυρώδης. Το ασφαλές μοσχαρίσιο κρέας ή ο μοσχαρίσιος κιμάς έχει δομή σφιχτή και ελαστική.