Xalkiadakis Logo

Εταιρεία

Εταιρεία

Η Κρητική εταιρεία ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΑΕ δραστηριοποιείται στο χώρο των Σ/Μ από το 1980 μέχρι και σήμερα. Στο ξεκίνημά της η εικόνα της αγοράς στην Κρήτη ήταν τελείως διαφορετική από αυτή που γνωρίζουμε σήμερα. Μικρές μονάδες, συνοικιακά μπακάλικα και μικρά μανάβικα. Οι αδερφοί Χαλκιαδάκη κατάφεραν να εισάγουν στην Κρήτη ένα νέο τρόπο αγορών. Ποικιλία και σταθερή ποιότητα και πλέον ο πελάτης του Ηρακλείου θα γνώριζε το "self service", κηρύσσοντας την έναρξη μιας νέας εποχής που αργά ή γρήγορα θα έφτανε και στην Κρήτη. Οι νέοι επιχειρηματίες ήξεραν καλά τον καταναλωτή της Κρήτης. Κρητικοί και οι ίδιοι, ένιωσαν την ευθύνη απέναντι στον πελάτη ο οποίος πελάτης, όμως, δεν ήταν ξένος και άγνωστος. Ήταν ο φίλος, ο γείτονας, ο συγγενής ή, έστω, ο γνωστός. Και ο φίλος απαιτεί από τον φίλο του σεβασμό. Και με αυτή τη φιλοσοφία χτίστηκε από τότε ο χαρακτηρισμός που ακολουθεί μέχρι και σήμερα την αλυσίδα: «σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης το όνομα που εμπιστεύεστε».

Το ότι η οικογένεια Χαλκιαδάκη ζει και επιχειρεί στην κοινωνία της Κρήτης τη βοηθάει να έχει καθημερινή επαφή με τους καταναλωτές και να αφουγκράζεται από την πρώτη γραμμή τις ανάγκες του κρητικού. Με παρουσία από άκρη σε άκρη σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης, όντας ο μεγαλύτερος εργοδότης στο λιανεμπόριο του νησιού με πάνω από 1.600 ανθρώπους στο δυναμικό της επιχείρησης και στηρίζοντας με κάθε μέσο τον κοινωνικό ιστό του νησιού μέσα από προγράμματα φιλανθρωπικών, αθλητικών και κοινωνικών δράσεων η εταιρεία Χαλκιαδάκης θεωρείται το σούπερ μάρκετ των κρητικών. Η επιχείρηση υποστηρίζεται και στηρίζει την κρητική οικονομία: τα κρητικά προϊόντα έχουν τη τιμητική τους στα ράφια της αλυσίδας και η στρατηγική στήριξης των κρητικών παραγωγών είναι έκδηλη σε όλους τους τομείς όπου δραστηριοποιούνται.

Τον Ιανουάριο του 2015, η αλυσίδα εντάσσεται στον ελληνικό Όμιλο Σκλαβενίτη, ο οποίος εξαγόρασε το ποσοστό των μετοχών που ως τότε κατείχε η Βερόπουλος. Η εντοπιότητα, η ιστορία, η αλληλεπίδραση με τον κοινωνικό ιστό του νησιού και άνθρωποι της Χαλκιαδάκης Α.Ε. σε συνδυασμό με την αξιοπιστία της Ι&Σ Σκλαβενίτη -του μεγαλύτερου ελληνικού ομίλου σούπερ μάρκετ- έχουν σαν αποτέλεσμα μία κραταιά επιχείρηση σε δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Το μέγεθος και η τεχνογνωσία του ομίλου εξασφαλίζουν τη δυνατότητα πώλησης μίας μεγάλης ποικιλίας προϊόντων σε πολύ χαμηλές τιμές.

Οι άνθρωποι της Χαλκιαδάκης Α.Ε. είναι η δύναμή της. Η μεγάλη οικογένεια των εργαζομένων σε όλο το μήκος και το πλάτος του νησιού είναι πρεσβευτές των αρχών και της εμμονής στην ποιότητα των ιδρυτών και καταφέρνουν μέχρι σήμερα να κρατούν το σλογκαν «σουπερ μαρκετ Χαλκιαδάκης: το όνομα που εμπιστεύεστε» δυνατό στη συνείδηση του κρητικού. Τα στελέχη της επιχείρησης, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, έχουν μεγαλώσει μαζί με την επιχείρηση κι έχουν αναδείξει την αξία τους ξεκινώντας μέσα από τη βάση της ιεραρχίας. Και δεν υπάρχει δυνατότερο κίνητρο για έναν επιχειρηματία στον μονόδρομο της επιτυχίας όταν γνωρίζει ότι πάνω του βασίζονται πολλοί άνθρωποι: πάνω από 1.600 εργαζόμενοι αλλά και πολλές εκατοντάδες ακόμα συνεργάτες, προμηθευτές, τοπικοί παραγωγοί. Η εμπιστοσύνη τους προς την επιχείρησή αλλά και η δέσμευση της επιχείρησης για την αδιαπραγμάτευτη και συνεχόμενη ανταπόκριση στις ανάγκες του κρητικού καταναλωτή αποτελούν την κινητήριο δύναμη και την ψυχή της Χαλκιαδάκης Α.Ε.

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

© 2023 Χαλκιαδάκης all rights reserved