Διατροφή

Σαλάτα

H σαλάτα μπορεί να γίνει το καλύτερο γεύμα στη δίαιτά σου!
 
Όλοι ξέρουμε ότι η σαλάτα είναι μια καλή επιλογή είτε όταν τρώμε έξω είτε όταν είμαστε σπίτι. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε για να φτιάξουμε μια θρεπτική, αλλά και νόστιμη σαλάτα είναι να συνδυάσουμε σωστά υλικά στη σωστή ποσότητα για εμάς. Μια σαλάτα για να αποτελέσει κυρίως γεύμα και να μας καλύψει θρεπτικά, θα πρέπει να περιέχει όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά, δηλαδή να αποτελείται από πρωτεΐνη, υδατάνθρακα και καλό λίπος!
 
Φτιάχνουμε σαλάτα για εμάς και απολαμβάνουμε θρεπτικά και γευστικά τη δίαιτά μας.
 
Για 1 άτομο περίπου επιλέγουμε:
 
• Πράσινα φυλλώδη λαχανικά (σπανάκι, μαρούλι, ραντίτσιο κ.α)
• 1 γλυκοπατάτα (μέγεθος σαν 2 αυγά)
• 1 παντζάρι (μέγεθος σαν 1 με 2 αυγά)
• 60γρ. λευκό τυρί π.χ. φέτα ή μυζήθρα
• 30 γρ.καρύδια
 
Ψήστε τη γλυκοπατάτα στον φούρνο με αντικολλητικό χαρτί και ρίξτε ρίγανη και λίγο αλάτι. Όσο για το παντζάρι, αν έχετε ήδη βρασμένα στο ψυγείο σας θα ήταν ιδανικά, διαφορετικά υπάρχουν στο μανάβικο έτοιμα βρασμένα. Ανακατέψτε σε ένα μεγάλο βαθύ πιάτο τα υλικά σας.
 
Για να είναι πιο χορταστική και χωρίς πολλές θερμίδες η σαλάτα σας βάλτε αρκετή ποσότητα από τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Για να δώσετε αρκετή γεύση φτιάξτε μια σπιτική βινεγκρέτ. Ανακατέψτε στο μπλέντερ ή στο χέρι 1-2 κ. σούπας ελαιόλαδο, 1/2 κ. γλυκού μέλι, 1κ. σούπας μουστάρδα, 2 κ. σούπας μπαλσάμικο, λίγο αλάτι και αποξηραμένο θυμάρι. Όλα αυτά τα υλικά μαζί μπορούν να ολοκληρώσουν τη σαλάτα σας.
 
Μια νόστιμη και θρεπτική σαλάτα από τη διαιτολόγο Σεβίνα Μαστρογιάννη.
Επόμενο άρθρο:
Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

© 2023 Χαλκιαδάκης all rights reserved