Νέα

8 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

8 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας
 
Γυναικεία επιχειρηματικότητα και εργασία: Στα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, οι γυναίκες διαπρέπουν!
 
Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας η 8η Μαρτίου, ημέρα υπενθύμισης των αγώνων του γυναικείου κινήματος για ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής και στα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, εδώ και 40 χρόνια, το αυτονόητο γίνεται πράξη.
 
Στην μεγάλη Κρητική εταιρεία, οι ίσες ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης δεν είναι ένα απλό σλόγκαν, αλλά καθημερινότητα και οι γυναίκες όχι απλώς εξελίσσονται εργασιακά, αλλά διαπρέπουν σε όλες τις θέσεις. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι από το σύνολο των 1.416 εργαζομένων, οι 792 (ποσοστό 56%) είναι γυναίκες, ενώ από το σύνολο των 120 διευθυντικών στελεχών της εταιρείας, οι 55 είναι γυναίκες!
 
Όπως για παράδειγμα η κυρία Κουγιουμουτζή Εύα που ξεκίνησε ως εργαζόμενη στο τμήμα τυριών και αλλαντικών στο κατάστημα της Ικάρου στην Αλικαρνασσό, ενώ σήμερα είναι Υπεύθυνη Αγορών για τα είδη σπιτιού και εποχιακά. «Από την αρχή της σταδιοδρομίας μου ως και σήμερα δεν έχω νιώσει ούτε μια στιγμή διάκριση λόγω φύλου. Η εταιρεία μας στηρίζει την εξέλιξη όλων των εργαζομένων της, δίνει ευκαιρίες εκπαίδευσης και επαγγελματικής ανέλιξης, ανεξάρτητα αν είσαι άνδρας ή γυναίκα. Άλλωστε οι γυναίκες σε θέσεις ευθύνης τόσο στα κεντρικά όσο και στα καταστήματα μας είναι πολλές! Γιατί εμείς οι γυναίκες τα καταφέρνουμε καλύτερα :) !
Η κυρία Βασιλικογιαννάκη Άννα ξεκίνησε ως Εργαζόμενη στο κατάστημα του Πόρου, ενώ σήμερα κατέχει τη θέση της Υπεύθυνης Αγορών. «Εργάζομαι στην εταιρεία από το καλοκαίρι του 1991. Ξεκίνησα ως εργαζόμενη καταστήματος, στο κατάστημα μας στον Πόρο. Νιώθω τυχερή που βρίσκομαι σε μια εταιρεία που επενδύει στην αξία και όχι στο φύλο των εργαζομένων της. Η εταιρεία στηρίζει και βοηθάει την εξέλιξη των γυναικών εργαζομένων της, άλλωστε το αποδεικνύει και η πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια, καθώς επίσης και η εξέλιξη τόσων άλλων γυναικών συναδέλφων μου.
Η κυρία Δασκαλάκη Πελαγία, σήμερα διευθύντρια στο κατάστημα Max στην Αλικαρνασσό, ξεκίνησε ως εργαζόμενη στο κατάστημα του Πόρου. «Η διαδρομή μου στην εταιρεία Χαλκιαδάκης ξεκίνησε πριν από τριάντα χρόνια στις 18/6/1991.
Ξεκίνησα ως υπάλληλος πωλήσεων και σε σύντομο χρονικό διάστημα μου δόθηκε η ευκαιρία να διευθύνω ένα από τα πρώτα καταστήματα της εταιρείας.
Αισθάνομαι τυχερή γιατί σε αυτή την εταιρεία κατάφερα να εξελιχθώ επαγγελματικά με αξιοκρατικά κριτήρια και με γνώμονα πάντα την εργατικότητα και την ηθική.
Θεωρώ ότι δίνονται ίσες ευκαιρίες σε άνδρες και γυναίκες γι ‘ αυτό άλλωστε είμαστε αρκετές οι γυναίκες συνάδελφοι που καταφέραμε να αναλάβουμε σημαντικές θέσεις στην εταιρεία Χαλκιαδάκης.»
Η κυρία Γιαμιά Βαγγελίτσα ξεκίνησε από εργαζόμενη στο κατάστημα του Ρεθύμνου και σήμερα έχει αναλάβει τη διεύθυνση του καταστήματος. «Εργάζομαι στην εταιρεία Χαλκιαδάκης Α.Ε. από τις 30-03-1996 και ξεκίνησα ως ταμίας.
Ουδέποτε ένιωσα όλα αυτά τα χρόνια εις βάρος μου διάκριση λόγω του φύλου μου. Αντιθέτως, άντρας συνάδελφος σύντομα με ανέδειξε και ταυτόχρονα προώθησε την εξέλιξη μου. Δυστυχώς ακόμα και τώρα το γυναίκειο φύλλο συνεχίζει να μάχεται για την ανάδειξη και εδραίωση του σε υψηλές θέσεις εργασίας. Ευτυχώς στην εταιρεία που εργάζομαι συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Ο επιτυχημένος ιδρυτής της εταιρείας (Μήνας Χαλκιαδάκης) έχει  εμπιστευτεί το τιμόνι αυτής αποκλειστικά στην κόρη του (Χριστίνα Χαλκιαδάκη).Τρανταχτή απόδειξη της εμπιστοσύνης του στο γυναίκειο φύλλο και προτροπή για τις γυναίκες εργαζόμενες να εξελιχθούν πιστεύοντας στον εαυτό τους αψηφώντας οποιοδήποτε στερεότυπο.»
Η κυρία Μπλαβάκη Κατερίνα εργάστηκε αρχικά στο κατάστημα του Πόρου και σήμερα είναι υποδιευθύντρια στο κατάστημα της Πλατείας Σινάνη. «Εργάζομαι από 26/6/91  από τότε που άνοιξε το σούπερ μάρκετ στον Πόρο και είχα το ράφι του απορρυπαντικού.
Ποτέ δεν ένιωσα κάποια διάκριση λόγω φύλου, προσπαθούσα πάντα να έχω καλή συνεργασία με τους συνάδελφους μου.
Πιστεύω πως η εταιρία βοηθάει τις γυναίκες στην εξέλιξη τους κι αυτό αποδεικνύεται από το ποσοστό των γυναικών που βρίσκονται σε διευθυντικές θέσεις.»
Η κυρία Τρούλη Γιούλη άρχισε την καριέρα της ως εργαζόμενη στο κατάστημα του Πόρου, ενώ σήμερα είναι τομεάρχης, υπεύθυνη για καταστήματα του Νομού Ηρακλείου. «Εργάζομαι στην εταιρεία από το 1991, 30 χρόνια. Ξεκίνησα από το κατάστημα του Πόρου, συνέχισα την πορεία μου σε αρκετά καταστήματα και σήμερα είμαι τομεάρχης στα καταστήματα του Νομού Ηρακλείου. Αισθάνομαι τυχερή γιατί δεν ένιωσα ποτέ διάκριση λόγω του φύλου μου, το μόνο κριτήριο εξέλιξης μου ήταν η απόδοση μου. Πιστεύω ότι η εταιρεία δίνει ευκαιρίες εξέλιξης ισότιμα σε άντρες και γυναίκες όλα αυτά τα χρόνια.»
Η κυρία Φραγκογερμανάκη Μιράντα προσελήφθη στην εταιρεία μας ως εργαζόμενη στο κατάστημα στην Ιωνίας και τώρα είναι διευθύντρια στο κατάστημα των Πατελλών. «Εργάζομαι στην εταιρεία από το 1994, ξεκίνησα από το κατάστημα της Ιωνίας, ως εργαζόμενη στο τμήμα της αίθουσας. Πιστεύω ότι η επαγγελματική μου ανέλιξη βασίστηκε σε αξιοκρατικά κριτήρια που πάντα είχαν να κάνουν με την απόδοση και επίδοσή μου σε κάθε πόστο που μου έχει ανατεθεί. Ουδέποτε ένιωσα ότι παρακωλύθηκε η επαγγελματική μου εξέλιξη λόγω του φύλου μου. Σε πολλές περιπτώσεις που χρειάζεται να ενισχύσει το ρόλο μιας γυναίκας εργαζόμενης ως μητέρας και συζύγου το κάνει με μεγάλη επιτυχία.»
Η κυρία Παπαβασιλείου Ρόζα ξεκίνησε ως εργαζόμενη στο κατάστημα μας στα Χανιά και σήμερα είναι υποδιευθύντρια στο κατάστημα των Κουνουπιδιανών. «Εργάζομαι στην εταιρεία από  το 2000 και ξεκίνησα από το τμήμα των αλλαντικών.
Το 2004 προαχθηκα σε διευθύντρια  και από τότε  στηρίζω την εταιρεία με διευθυντικό κ υποδιευθυντικο ρόλο. Κατα τη διάρκεια της εικοσαετούς και πλέον πορείας μου στην εταιρεία, δεν ένιωσα διακρίσεις  λόγο  φύλλου, αντίθετα, είχα τις ίδιες  ευκαιρίες εξέλιξης με τους άνδρες συναδέλφους  μου.
Απο την εμπειρία μου και τη καθημερινή  συναλλαγή με τους συναδέλφους, πιστεύω ότι η εταιρεία δίνει ισοτιμίες ευκαιρίες  σε γυναίκες συναδέλφους να προοδευσουν και να εξελιχθούν.»
Η κυρία Χαρκιολάκη Αριάδνη ξεκίνησε ως εργαζόμενη στο κατάστημα της Σητείας και σήμερα έχει προαχθεί σε υποδιευθύντρια. «Στην εταιρεία  μας εργάζομαι από το 1998 αρχικά με τετράωρη απασχόληση και στην συνέχεια πλήρη απασχόληση. Ανέλαβα καθήκοντα στην πορεία ως υπεύθυνη ταμείων  και από το 2016 αναβαθμίστηκα σε υποδιευθύντρια. Δεν ένιωσα διάκριση απέναντι στους άντρες συνάδελφους μου, ένιωθα πάντα το ίδιο με αυτούς. Η εταιρεία μας στηρίζει το γυναικείο φύλο και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι πολλές γυναίκες στην εταιρεία μας καταλαμβάνουν υπεύθυνες και σημαντικές θέσεις σε αυτήν.»
Η κυρία Μπελιβανάκη Μαρίνα εργάστηκε αρχικά στο κατάστημα του Πόρου ως υπάλληλος πωλήσεων και σήμερα είναι διευθύντρια στο ίδιο κατάστημα. «Eργάζομαι στην εταιρεια απο 01/11/1995. Ξεκινησα σαν εκπαιδευομενη απο το κατ/μα του Πορου  και μετα απο 5 μηνεσ  εγινα υποδιευθυντρια στο κατ/μα της καλοκαιρινου. Δεν ενιωσα ποτε καποια διάκριση ολα αυτα τα χρονια.Η προσωπικοτητα δεν  εξαρταται απο το φυλο. Φυσικά και η εταιρεία στηρίζει τις γυναίκες εργαζομένες της, και το μαρτυραει  η πολυαριθμη συμμετοχη των γυναικων σε υψηλες θεσεις στην εταιρεια μας.»
Ταυτόχρονα, η Χαλκιαδάκης Α.Ε. στηρίζει έμπρακτα και με κάθε διαθέσιμο τρόπο το γυναικείο επιχειρείν και τις επαγγελματικές προσπάθειες που καταβάλλονται από τους Γυναικείους Συνεταιρισμούς του τόπου μας. Από τις ομάδες των γυναικών της υπαίθρου που έχουν καταφέρει να μας προσφέρουν τις γεύσεις από την Κρήτη του χθες, μέσα από αγνά προϊόντα, φτιαγμένα με αγάπη και αφοσίωση στην παράδοση αλλά και ακολουθώντας υψηλά δεδομένα ασφάλειας στην παραγωγή. Προϊόντα που έρχονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης από τα μέλη των Γυναικείων Συνεταιρισμών «Ασιτιανά Εδέσματα», Χάρακα «Μελιστάλακτη», Γοργολαΐνη «Μελισσάνθη», Γόρτυνας «Κούρος», Χερσονήσου, Βιάννου «Η Έργανος», Ζωνιανών και Κρουσώνα, για να τα απολαύσετε και στο δικό σας τραπέζι. Μοναδικά βουτήματα και μπισκότα, πίτες και αμυγδαλωτά, κριτσίνια και κουλουράκια, παξιμάδια και σοκολατάκια, σαμψάδες, χυλοπίτες και μαγγίρι που μυρίζουν Κρήτη! Ολόφρεσκα, νόστιμα, φτιαγμένα όλα από «ξεχασμένες» συνταγές, με μαεστρία και απόλυτο σεβασμό στην γαστριμαργική ιστορία του τόπου, που ξυπνούν θύμισες αλλοτινών εποχών.
 
Στα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, οι γυναίκες κατέχουν τη θέση που τους αξίζει. Γι’ αυτό και για εμάς, τα μηνύματα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας δεν αποτελούν «αφορμή» για οτιδήποτε. Είναι η καθημερινότητά μας!
 
Επόμενο άρθρο:
Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

© 2023 Χαλκιαδάκης all rights reserved