Νέα

Η μεγάλη οικογένεια της Κρήτης!

Οι οικογενειακές επιχειρήσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, όμως πολύ λίγες φτάνουν να αναπτυχθούν στο επίπεδο μιας μεγάλης επιχειρησιακής οικογένειας. Στο επίπεδο της Κρήτης, καμιά ίσως επιχείρηση δεν διεκδικεί πιο δίκαια ένα τέτοιο χαρακτήρα απ’ ό,τι τα Super Markets Χαλκιαδάκης!
Έχοντας ξεπεράσει πια τις τέσσερις δεκαετίες στην αγορά, τα SM Χαλκιαδάκης διακρίνονται για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους όχι μόνο σε σχέση με τους καταναλωτές, αλλά και σε σχέση με τους εργαζομένους. Όσες και όσοι εργάζονται στα SM Χαλκιαδάκης αισθάνονται ότι δεν είναι απλά μέλη του προσωπικού μιας επιχείρησης, αισθάνονται μέλη μιας μεγάλης οικογένειας και περνούν αυτό το βίωμα και ευρύτερα στην κοινωνία!
Δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε αυτονόητο ότι μια μεγάλη επιχείρηση θα καταφέρει κάτι τέτοιο, θα φτάσει να γίνει μια μεγάλη οικογένεια, θα φτάσει να αγκαλιάζει και ανθρώπινα κάθε εργαζόμενο. Για την Χαλκιαδάκης Α.Ε. η διαδρομή αυτή χτίστηκε μέσα από συγκεκριμένα βήματα, βάζοντας τους ανθρώπους στο επίκεντρο της προσπάθειας.
Με την αξιολόγηση των εργαζομένων να είναι πλαίσιο ατομικής και συλλογικής βελτίωσης, με την διαρκή εκπαίδευση να είναι βασικός μοχλός της ανάπτυξης των ικανοτήτων καθεμιάς και καθένα, μέσα από την Ακαδημία Χαλκιαδάκης, με την εξέλιξη των εργαζομένων μέσα στη δομή της επιχείρησης, με την εμπιστοσύνη να είναι όχι υπόσχεση, αλλά καθημερινή πρακτική και βίωμα, με συγκεκριμένες και μετρήσιμες δράσεις για καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους, με επένδυση στο μέλλον μέσα από την ανάδειξη και αξιοποίηση των ιδεών και των ταλέντων των νέων με το πρόγραμμα GenNeXt.
 
 
Η Ακαδημία Χαλκιαδάκης είναι ο φορέας που τα SM Χαλκιαδάκης δημιούργησαν για την εξέλιξη των εργαζομένων μέσα από την εκπαίδευση. Στις 6 αίθουσες διδασκαλίας σε όλη την Κρήτη γίνονται εκπαιδεύσεις σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς φορείς, Ακαδημαϊκά Ιδρύματα και επαγγελματίες πάνω σε θέματα εργασίας, αλλά και γενικότερης παιδείας.
  • Ο πρώτος πυλώνας της Ακαδημίας, η Σχολή Διοίκησης, παρέχει Προγράμματα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, Business Management, Crisis Management, Time Management και Εταιρικής Επικοινωνίας.
  • Ο δεύτερος πυλώνας της, η Σχολή Λειτουργιών, περιλαμβάνει τα προγράμματα για χρήση Η/Υ, εκμάθησης ξένων γλωσσών, Αντιμετώπισης Κρίσεων και γενικότερα on the job training για τις ειδικότητες των καταστημάτων μας (Κρεοπωλείο, Ιχθυοπωλείο, Τυριά/Αλλαντικά, Ταμείο κλπ).
  • Ο τρίτος πυλώνας της Ακαδημίας «Μαζί φτιάχνουμε έναν πιο Χαρούμενο κόσμο» αφορά την προσωπική εξέλιξη, αυτοβελτίωση και ενίσχυση της κοινωνικής υπευθυνότητας των εργαζομένων μας, με προγράμματα όπως Πρώτες βοήθειες (σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό), Σχολή Γονέων, Διαχείριση Άγχους, Κακοποίησης, Ίσες Ευκαιρίες για Όλους και Οδικής Ασφάλειας.
Μόνο μέσα στο 2022, 953 εργαζόμενοι του ομίλου Χαλκιαδάκης παρακολούθησαν συνολικά 3.250 ώρες εκπαίδευσης σε 20 διαφορετικά σεμινάρια και θεματικές εκπαιδεύσεις, αριθμός που φανερώνει ότι η Ακαδημία Χαλκιαδάκης δεν είναι ένα μέσο επικοινωνίας, αλλά ένα πλαίσιο ουσιαστικής ανάπτυξης των ικανοτήτων του προσωπικού συλλογικά.
 
Οι πραγματικές δυνατότητες εξέλιξης των εργαζομένων μέσα στη δομή της επιχείρησης είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο ανάπτυξης δεσμών στη μεγάλη οικογένεια Χαλκιαδάκης. Εντυπωσιακό και απόλυτα ενδεικτικό δεδομένο ότι το 92,5% των διευθυντών, υποδιευθυντών και στελεχών της εταιρείας έχουν ξεκινήσει την εργασιακή τους σχέση από θέσεις χαμηλότερες κι έχουν εξελιχθεί γόνιμα μέσα στην επιχείρηση με την αναγνώριση των ικανοτήτων και συνέπειάς τους. Μόνο τυχαίο δεν είναι λοιπόν που τα SM Χαλκιαδάκης παραμένουν σταθερά ψηλά στις επιλογές των εργαζομένων στην Κρήτη, αλλά και της δυναμικής ανάπτυξης των δραστηριοτήτων που έφεραν την οικογένεια Χαλκιαδάκης να αριθμεί πλέον 1.600 μέλη!
Χαρακτηριστική της εμπιστοσύνης των εργαζομένων προς την επιχείρηση, αλλά και της ικανοποίησης για το πλαίσιο της εργασίας και τη σχέση τους με την εταιρική οικογένεια είναι ότι το 51% του προσωπικού εργάζεται σταθερά στην εταιρεία για πάνω από 9 χρόνια, ενώ το 25% είναι κομμάτι της επιχείρησης για πάνω από 20 χρόνια! Η εμπιστοσύνη τεκμηριώνεται και ερευνητικά, καθώς η συνολική ικανοποίηση από το περιεχόμενο της εργασίας ανέρχεται στο 70%, με 68% να δηλώνουν «πολύ ή πάρα πολύ ευχαριστημένοι». Ταυτόχρονα, αγγίζει το 92% η συνολική ικανοποίηση από την Φήμη-Εικόνα της εταιρείας (Έρευνα Ικανοποίησης Εργαζομένων, ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. 2021).
Έτσι, βήμα-βήμα χτίζεται η μεγάλη οικογένεια Χαλκιαδάκης! Όλοι μαζί, στα καλά και στα δύσκολα, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και τις δυνατότητες των ανθρώπων, με εμπιστοσύνη στο ενδιαφέρον της επιχείρησης για κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, η θέση στην κορυφή περνά μέσα από τη σχέση των SM Χαλκιαδάκης με τους ανθρώπους τους!
 
Επόμενο άρθρο:
Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

© 2023 Χαλκιαδάκης all rights reserved