Νέα

Ξεκινάει την λειτουργία της η Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης

 
Με ιδιαίτερα ευοίωνες προοπτικές αρχίζει τη λειτουργία της η Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης-Ίδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας και της σπατάλης με την οργανωτική και διαχειριστική ευθύνη του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Τράπεζα Τροφίμων που εδρεύει στην Αθήνα και την στήριξη του λιανεμπορίου, προμηθευτών και της τοπική κοινωνίας. 
Τα εγκαίνια της Τράπεζας Τροφίμων Κρήτης πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 29/4 στο χώρο συγκέντρωσης των αγαθών που βρίσκεται στη Λ. Ανδρέα Παπανδρέου και Κάσου γωνία, ο οποίος παραχωρήθηκε αφιλοκερδώς από τα Super Market Χαλκιαδάκης.
 
 
 
 
Στόχος της Τράπεζας Τροφίμων είναι η στοχευμένη προμήθεια Ιδρυμάτων και Δομών που σιτίζουν ωφελούμενούς τους, με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που προσφέρονται από τις συνεργαζόμενες εταιρείες και σούπερ μάρκετ που αναζητούν τρόπους ευρύτερης προσφοράς και διάθεσης αγαθών πριν αυτά λήξουν. Ταυτόχρονα, στοχεύει στη μείωση της σπατάλης τροφίμων, μέσω της μείωσης των ποιοτικών προϊόντων που είναι κατάλληλα για κατανάλωση αλλά όχι για πώληση (συσκευασία, κοντινή ημ. λήξης) και καταλήγουν ως απορρίμματα. Η Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης θα έχει τη δυνατότητα για άμεση διάθεση των τροφίμων αυτών, ώστε να καταναλωθούν έγκαιρα και με ασφάλεια.
 
 
 
Σε δηλώσεις της η διευθύνουσα σύμβουλος των Super market Χαλκιαδάκης κα. Χριστίνα Χαλκιαδάκη ανέφερε: 
«Με πολλή χαρά εγκαινιάζουμε σήμερα στο Ηράκλειο την Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης, ένα ίδρυμα που στόχο έχει να βοηθήσει ουσιαστικά συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Στη δύσκολη αυτή περίοδο που βιώνουμε, η πρόκληση για εμάς είναι ακόμα μεγαλύτερη, ώστε να καταφέρουμε να είμαστε δίπλα στις δομές αλληλεγγύης με ουσιαστικό τρόπο. Με την τεχνογνωσία της Τράπεζας Τροφίμων Ελλάδας και την πείρα και το δυναμισμό του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ν. Ηρακλείου είμαστε σίγουροι ότι το εγχείρημα που ξεκινάμε σήμερα θα στεφθεί με επιτυχία. Στόχος μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, λιανεμπόριο, προμηθευτές και τοπική κοινωνία, ώστε οι δράσεις αλληλεγγύης να έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα και να φέρουν ξανά το χαμόγελο σε αυτούς που το έχασαν προσωρινά. Ταυτόχρονα, με σεβασμό στο περιβάλλον και κοινωνική υπευθυνότητα ελπίζουμε ο νέος φορέας να συμβάλει ουσιαστικά στην μείωση της σπατάλης τροφίμων από όλους μας. Καλή επιτυχία!»
 
 
 
Επόμενο άρθρο:
Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

© 2023 Χαλκιαδάκης all rights reserved