🥗 Πίτα λαχανικών χωρίς φύλλο
Υπάρχουν φορές που θέλεις την απόλαυση μιας πίτας, αλλά χωρίς τον κόπο του φύλλου. Αυτή η πίτα λαχανικών έρχεται να σου δώσει ακριβώς αυτό: ελαφριά, ζουμερή, γεμάτη γεύση και αρώματα από τον κήπο, ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας. Ένα φαγητό απλό αλλά καθόλου απλοϊκό, που θα σε ταξιδέψει με την πρώτη μπουκιά.
🌿 Υλικά
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
1 καρότο τριμμένο, στραγγισμένο
-
2 κολοκυθάκια τριμμένα, στραγγισμένα
-
¼ κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
¼ κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
-
½ κ.γ. αλάτι
-
½ κ.γ. πιπέρι
-
250 γρ. φέτα
-
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
-
120 ml ελαιόλαδο
-
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
-
200 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
-
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 κ.γ. ελαιόλαδο
Βρείτε με ένα click εδώ!
🥣 Εκτέλεση
-
Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια, τρίβεις το καρότο και τα κολοκυθάκια. Τα αλατίζεις και τα αφήνεις σε σουρωτήρι για 15-30 λεπτά να αποβάλουν τα υγρά τους.
-
Σε ένα μπολ χτυπάς τα αυγά, ρίχνεις το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και ανακατεύεις μέχρι να γίνουν ένα βελούδινο μείγμα.
-
Προσθέτεις το νερό και στη συνέχεια το αλεύρι, ανακατεμένο με το αλάτι και το πιπέρι.
-
Στραγγίζεις καλά τα λαχανικά και τα ενώνεις με το μείγμα, μαζί με τον μαϊντανό, τον άνηθο και τη μισή φέτα χοντροκομμένη. Ανακατεύεις απαλά.
-
Ρίχνεις το μείγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί (35x40 εκ.), ισιώνεις την επιφάνεια.
-
Πασπαλίζεις από πάνω με την υπόλοιπη φέτα, πιέζοντας ελαφρά να μπει μέσα. Ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο.
-
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C για περίπου 1 ώρα. Αν δεις πως αρπάζει, σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο τα τελευταία λεπτά.
✨ Μικρά μυστικά
-
Μπορείς να προσθέσεις λίγη τριμμένη γραβιέρα για πιο πλούσια γεύση.
-
Σερβίρεται ιδανικά χλιαρή, με μια πράσινη σαλάτα ή ακόμα και σαν μεζές με ένα ποτήρι λευκό κρασί.
-
Την επόμενη μέρα γίνεται ακόμη πιο νόστιμη, γιατί οι γεύσεις έχουν «δέσει».
Καλή απόλαυση!