Διατροφή

Πασχαλινά αυγά με φυσικά χρώματα

Κόκκινα αυγά με πατζάρι 
 
Υλικά:
2 πατζάρια
10 αυγά
1 φλ. κόκκινο ξίδι
1 λίτρο νερό
 
Εκτέλεση: 
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα αυγά μαζί με 2 κεφάλια πατζαριού, κομμένα σε μικρούς κύβους και το νέρο μέχρι να καλυφθούν. 
Μετά τα 20 λεπτά χαμηλού βρασμού, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε μισό φλιτζάνι ξίδι. 
Παραμένουν στο ζουμί για ένα 6ωρο. 
 
 
Κίτρινα αυγά με κουρκουμά 
 
Υλικά: 
50γρ. κουρκουμάς
10 αυγά 
Μισό φλιτζάνι κόκκινο ξίδι 
1 λίτρο νερό 
 
Εκτέλεση: 
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα αυγά μαζί με τον κουρκουμά και το νερό μέχρι να καλυφθούν.
Μετά τα 20 λεπτά χαμηλού βρασμού, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε μισό φλιτζάνι ξίδι. 
Παραμένουν στο ζουμί για ένα 6ωρο. 
 
 
Κόκκινα αυγά με κρεμμυδόφυλλα 
 
Υλικά: 
10 αυγά 
2-3 χούφτες κρεμμυδόφυλλα από κόκκινα κρεμμύδια 
μισό φλιτζάνι κόκκινο ξίδι 
1 λίτρο νερό 

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα κρεμμυδόφυλλα μαζί με το ξίδι και το νερό για 10 λεπτά, όσο πιο πολλές οι φλούδες τόσο πιο έντονο και σκούρο το χρώμα. 
 
Στη συνέχεια, βάζουμε τα αυγά και νερό, αν χρειαστεί, για να καλυφθούν.
 
Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, αποσύρουμε απο την φωτιά και αφήνουμε τα αυγά μέχρι να πάρουν το επιθυμητό χρώμα. 
Επόμενο άρθρο:
Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

© 2023 Χαλκιαδάκης all rights reserved