Διατροφή

Μοσχάρι Μπουργκινιόν - The_coook

Ο Food Blogger • Σάκης Τολίκας • the_coook μας προτείνει να ετοιμάσουμε εκλεκτό μοσχάρι μπουργκινιόν με ασπρομανίταρα μαζί με πουρέ καρότου για να γιορτάσουμε Ημέρα των Ερωτευμένων!
 
Οι γεύσεις και τα αρώματα των πιάτων σας θα σαγηνεύσουν σίγουρα τον αγαπημένο σας
 
Μοσχάρι Μπουργκινιόν 
 
Κάντε τις αγορές των υλικών που σας χρειάζονται για τη συνταγή ηλεκτρονικά από το eshop των s/m Χαλκιαδάκης!
 
Υλικά:
  • 1 κιλό μοσχάρι καρδιά σπάλας σε μέτρια κομμάτια
  • 150γρ. μπέικον σε φέτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 μεγάλο καρότο σε ροδέλες
  • 500γρ. ασπρομανίταρα σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 25 γρ. βουτύρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 500ml κρασί κόκκινο μανδηλάρι
  • 500ml ζωμό βοδινό
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3-4 κλωνάρια θυμάρι
  • Λίγο μαϊντανό
Εκτέλεση: 

Σε κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο ή γάστρα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και αφαιρούμε. Προσθέτουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το σκόρδο για ένα λεπτό και αφαιρούμε. Αν χρειάζεται προσθέτουμε ξανά ελαιολαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια ώσπου να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το βούτυρο, αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε πολύ καλά το μοσχάρι από όλες τις πλευρές. Πασπαλίζουμε με αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά, το κρασί, τον ζωμό, μπαχαρικά και μυρωδικά και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμούς αντιστάσεις, για 3 ώρες. Αφήνουμε για 15 λεπτά πρώτου σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
 
Πουρές καρότο
 
Υλικά:
  • 1 κιλό καρότα σε μέτριες ροδέλες
  • 150 γρ. χυμός πορτοκάλι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Νερό
  • Θυμάρι 
 
Εκτέλεση:
 
Σε κατσαρόλα βάζουμε τα καρότα, τον χυμό, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και νερό για να καλύψει τα καρότα. Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν εντελώς τα καρότα. Μεταφέρουμε τα καρότα με τον μισό ζωμό περίπου σε μπλέντερ και αλέθουμε πολύ καλά. Αν χρειαστεί για καλύτερη υφή προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμη. Σερβίρουμε με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι. 
 
 
Επόμενο άρθρο:
Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

© 2023 Χαλκιαδάκης all rights reserved