Υλικά
✔50 γρ. κακάο
✔200 γρ. κουβερτούρα με στέβια
✔Χυμό από ένα πορτοκάλι και ξύσμα
✔150 γρ. μέλι
✔150 γρ. βρώμη
✔100 γρ. καρύδια
✔100 γρ. φουντούκια
✔100 γρ. κράνμπερις
Εκτέλεση
• Λιώνουμε την κουβερτούρα με το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα και το μέλι σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
• Στο μπλέντερ χτυπάμε τη βρώμη μέχρι να γίνει σκόνη και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
• Χτυπάμε τους ξηρούς καρπούς και τους ρίχνουμε και αυτούς στο μπολ με τη βρώμη.
• Προσθέτουμε τα κράνμπερις, το κακάο και ανακατεύουμε.
• Στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα ρίχνουμε όλα τα συστατικά.
• Ανακατεύουμε το μίγμα με ένα κουτάλι.
• Σε μία φόρμα 10x30 εκ. τοποθετούμε μία μεμβράνη και μεταφέρουμε το μείγμα. Το καλύπτουμε με τη μεμβράνη και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
• Στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα ρίχνουμε όλα τα συστατικά.
• Ανακατεύουμε το μίγμα με ένα κουτάλι.
• Σε μία φόρμα 10x30 εκ. τοποθετούμε μία μεμβράνη και μεταφέρουμε το μείγμα. Το καλύπτουμε με τη μεμβράνη και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
• Μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να σφίξει.
• Όταν το μείγμα είναι έτοιμο κόβουμε τις μπάρες στο σχήμα που θέλουμε και τις τυλίγουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Επιμέλεια κειμένου: Σεβίνα Μαστρογιάννη - Διαιτολόγος
Καλή σχολική χρονιά!