Διατροφή

Κρεατικά στον φούρνο: Τα μυστικά του σωστού ψησίματος - Εύα Παρακεντάκη

Κρεατικά στον φούρνο: Τα μυστικά του σωστού ψησίματος
  • Διάφορα μέρη από το ζώο (σπάλα, παϊδάκια και μπούτι), για μια πιο ισορροπημένη αναλογία ψαχνού – λίπους – οστών και το σημαντικότερο, ποικιλία στη γεύση.
  • Δεντρολίβανο ή θυμάρι ή ρίγανη μπόλικο για να πάρει ωραία μυρωδιά.
  • Το αλάτι και το πιπέρι μην το λυπηθείς
  • Ένα καλό μασάζ .Ρίξε αλάτι, πιπέρι, μυρωδικά της αρεσκείας σου και λίγο λάδι .Τρίψε καλά το κρέας ώστε να απορροφήσει τη όλη νοστιμιά.
  • Άφησέ το να «ξεκουραστεί» τουλάχιστον για μισή ώρα στο ψυγείο.
  • Τοποθετησε το σε ταψί ή σε γάστρα και σκεπάσε το με λαδόκολλα ή με το καπάκι.
  • Ξεσκεπάζεις το τελευταίο μισάωρο για να πάρει χρώμα.
Επόμενο άρθρο:
Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

© 2023 Χαλκιαδάκης all rights reserved