Διατροφή

Λυχναράκια Καστρινά - Εύα Παρακεντάκη

Λυχναράκια Καστρινά

Ζύμη
1 φλ.ελαιόλαδο 1 φλ. γιαούρτι 1 αυγό 3 κ.γ μπέικιν πάουντερ 1 ½  φλιτζάνι  ζάχαρη περίπου ένα κιλό αλεύρι μαλακό ξύσμα από 1 πορτοκάλι χυμό από ένα πορτοκάλι
 
Γέμιση
1 κιλό φρέσκο ανθότυρο (μυζήθρα) 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 2 αυγά 1 κ.γ κανέλα

Εκτέλεση

Ζύμη
Ρίχνουμε το λάδι το αυγό την ζάχαρη το πορτοκάλι το ξύσμα, το γιαούρτι, προσθέτω το μπέικιν και σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύω με το χέρι.Αφού δημιουργήσω μία μαλακή, εύπλαστη ζύμη την αφήνω να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Γέμιση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και μαλάσουμε με τα χέρια ή ένα πιρούνι ώστε να γίνει κρέμα.
Ανοίγουμε φύλλο περίπου 3 χιλιοστών και παίρνουμε ένα πιατάκι του  ελληνικού καφέ ή ένα στρογγυλό κουπάτ και κόβουμε στρογγυλά φυλλαράκια. Βάζουμε μία κουταλιά από την γέμιση και ύστερα τσιμπητά κλείνουμε το λυχναράκι. Τα τσιμπήματα πρέπει να είναι 9-11. Αλείφουμε με αυγό όλο το λυχναράκι και τη γέμιση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 περίπου λεπτά.
 
Επόμενο άρθρο:
Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

© 2023 Χαλκιαδάκης all rights reserved