Διατροφή

Μπρουσκέτες με τονοσαλάτα - The_coook

Θέλετε ένα φρέσκο, καλοκαιρινό και χορταστικό σνακ; 

Οι μπρουσκέτες με τονοσαλάτα του Food Blogger • Σάκη Τολίκα • the_coook θα σας εντυπωσιάσουν! Είναι γρήγορες στην παρασκευή τους και, ταυτόχρονα, πολύ απολαυστικές!
 
Υλικά:
  • 300 γρ. τόνος Trata || Rio Mare σε ελαιόλαδο
  • 7-8 τοματίνια βελανίδια Κρήτης
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι Total || ΔΕΛΤΑ
  • 125 γρ. αγγουράκι τουρσί σε φέτες
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 150  γρ. μαγιονέζα
  • ¼ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές φέτες
  • Προζυμένιο ψωμί σε φέτες
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
 

Εκτέλεση:

 

 

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τον τόνο.
  2. Στραγγίζουμε τον τόνο από το επιπλέον λάδι της συσκευασίας και τον προσθέτουμε.
  3. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλα.
  4. Κόβουμε το ψωμί σε φέτες, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και φρυγανίζουμε σε σχαροτήγανο.
  5. Βάζουμε σε κάθε φέτα μια γεμάτη κουτάλια σούπας τονοσαλάτα.
  6. Κόβουμε τα ντοματίνια, τα βάζουμε πάνω σε κάθε μπρουσκέτα και σερβίρουμε.
Επόμενο άρθρο:
Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

© 2023 Χαλκιαδάκης all rights reserved