Διατροφή

Χριστουγεννιάτικα Βαρκάκια - Εύα Παρακεντάκη

Υλικά συνταγής:
 
  • 1 χρωματιστή πιπεριά
  • 4 αγγούρια Κνωσού
  • 200 γρ. ροκφόρ 
  • Προσούτο ή σαλάμι αέρος 
  • 6 τορτίγιες βαρκάκια (old de paso)
  • Λίγα κράνμπερις
  • Ροζ πιπέρι
  • Ρόδι
 
Εκτέλεση: 
 
Τρίβουμε με τα χέρια μας το ροκφόρ και γεμίζουμε τις βαρκούλες μας. Βάζουμε 3-4 κρανμπερις, ρόδι και το αλλαντικό της επιλογής μας. Με ένα κουπάτ αστέρι κόβουμε αστεράκια από χρωματιστές πιπεριές και τα στερεώνουμε στην κορυφή της οδοντογλυφίδας μας.
 
Με ένα πίλερ βγάζουμε φλούδες από τα αγγουράκια Κνωσού και τα περνάμε κυματιστά μέσα στην οδοντογλυφίδα όπου και την καρφώνουμε πάνω στο βαρκάκι. Βάζουμε και λίγους κόκκους από ροζ πιπέρι και σερβίρουμε σε πιατέλα.
Επόμενο άρθρο:
Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

© 2023 Χαλκιαδάκης all rights reserved