Διατροφή

Τα μυστικά του καλού ψήστη!

Ο σωστός τρόπος ψησίματος!      

Μιχάλης Κουτεντάκης 


🔥Ο κ. Μιχάλης Κουτεντάκης από το τμήμα Κρεοπωλείου στις Κεντρικές Εγκαταστάσεις των s/m Χαλκιαδάκης στο Γάζι μας προσφέρει το καλύτερο και ποιοτικότερο κρέας, πραγματοποιώντας ποιοτικούς ελέγχους σε όλες τις παραλαβές. Το μυστικό της επιτυχίας του στο ψήσιμο είναι το εκλεκτό, ντόπιο κρέας που ξεχωρίζει σε γεύση και ποιότητα! 

Κώστας Καργάκης


🔥 Ο κρεοπώλης μας κ. Κώστας Καργάκης από τις Μοίρες μας προτείνει να βάζουμε αλάτι στο κρέας λίγο πριν το βγάλουμε από τη φωτιά και να προσθέτουμε το λεμόνι στο τέλος για να μη μαλακώσει.

Το πιο σημαντικό είναι να το απολαμβάνουμε ζεστό και ζουμερό! 

Αντώνης Πετρογλάκης  


🔥Ο κρεοπώλης μας κ. Αντώνης Πετρογλάκης από το κατάστημα Χαλκιαδάκης στα Χανιά μας προτείνει να μη στριμώχνουμε τα κρέατα όλα μαζί στη σχάρα για να έχουμε τον πλήρη έλεγχο και να πετυχαίνουμε τέλειο, ομοιόμορφο ψήσιμο σε όλα τα κομμάτια! 

Κωνσταντίνος Φούσκας


🔥 Ο κρεοπώλης μας κ. Κωνσταντίνος Φούσκας από το κατάστημα max Aλικαρνασσού μας συμβουλεύει να ανάψουμε τα κάρβουνα 30-40’ πριν έρθει η ώρα να ψήσουμε και η σχάρα μας να είναι πολύ καλά καθαρισμένη. Επίσης, χρειάζεται η σχάρα να έχει κάψει καλά ώστε να μη κολλάνε τα κρέατα. 

Συμπληρώνει λέγοντας ότι το κρέας θέλει δυνατή φωτιά !

Αντώνης Μαρκάκης


🔥Ο κρεοπώλης μας κ. Αντώνης Μαρκάκης από το κατάστημα max στις Πατέλες μας λέει το δικό του μυστικό. Καλό, ποιοτικό κρέας, κατάλληλο εξοπλισμό και πολύ μεράκι την ώρα του ψησίματος!

Στέλιος Στυλιανάκης


🔥 Ο κρεοπώλης μας κ. Στέλιος Στυλιανάκης από το κατάστημα max στον Άι Γιάννη μας λέει το μυστικό του για να δημιουργήσουμε γραμμώσεις στις μπριζόλες μας. 

Μια μπριζόλα στη ψησταριά ή στο barbecue μπορούμε να τη γυρνάμε ανά 1-2 λεπτά, να κάνει γραμμώσεις. Στόχος μας είναι να κάνουμε 4 γυρίσματα ώστε να έχουμε τις γραμμώσεις διασταυρωμένες και απ’ τις δύο πλευρές, σαν ρόμβους. Αυτό εξαρτάται βέβαια και απ’ το πάχος της μπριζόλας, ώστε να μην έχει ήδη ψηθεί στο τέλος αυτής της διαδικασίας.

Δημήτρης Κεχαγιαδάκης 


🔥 Ο κρεοπώλης μας κ. Δημήτρης Κεχαγιαδάκης από το κατάστημα του Ρεθύμνου μας ενημερώνει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για ένα καλό μαγειρικό αποτέλεσμα είναι η ωρίμανση του κρέατος, ανάλογα με το είδος. Για παράδειγμα, το μοσχάρι μας δίνει καλύτερο μαγειρικό αποτέλεσμα μετά από 10 μέρες από τη σφαγή του.

Δημήτρης Οικονόμου



🔥 Ο κρεοπώλης μας κ. Δημήτρης Οικονόμουαπό το κατάστημα max στις Πατέλες μας συμβουλεύει για το τέλειο μπιφτέκι. Επιλέγουμε κιμά από μοσχαρίσια ελιά ή στήθος. Για μαλακό και ζουμερό μπιφτέκι χρειάζεται ο κιμάς να έχει το λιπάκι του, δεν χρειάζεται πολύ ψωμί αλλά ούτε και πολύ ανακάτεμα. Όταν πλάθουμε τα μπιφτέκια μας βάζουμε 1-2 παγάκια για να μας κρατήσει δροσερό τον κιμά. Δίνουμε το σχήμα που θέλουμε και στη συνέχεια πιέζουμε με τον αντίχειρα μας στη μέση του μπιφτεκιού σαν να θέλουμε να δημιουργήσουμε μία τρύπα. Αυτό το κάνουμε για να πετύχουμε ένα ίσιο-πλακέ μπιφτέκι, χωρίς να φουσκώσει. Τέλος, δεν το γυρνάμε πολλές φορές και το ψήνουμε με βάση το ψήσιμο που θέλουμε:

  • medium-rare  ψήνετε για 3’ από κάθε πλευρά

  • medium μπιφτέκια  ψήνετε για 4’ από κάθε πλευρά

  • medium-well  ψήνετε για 5’ από κάθε πλευρά

  • well-done ψήνετε για 8-10’ από κάθε πλευρά
Επόμενο άρθρο:
Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

© 2023 Χαλκιαδάκης all rights reserved