16 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής
Και τα στοιχεία που συλλέγουμε για τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων από την ΕΛΣΤΑΤ μέσω του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), είναι ενδιαφέροντα.
Αν και οι Έλληνες με τα χρόνια φαίνεται ότι εντάσσουμε στην καθημερινότητά μας διατροφικές συνήθειες σύμφωνα με τις παγκόσμιες τάσεις, την ίδια ώρα καταγράφεται μείωση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών.
Ταυτόχρονα όμως:
Στρεφόμαστε σε πιο οικονομικές και υγιεινές επιλογές
Έχουμε μειώσει την κατανάλωση κρέατος και επεξεργασμένων υδατανθράκων
Έχουμε αυξήσει την κατανάλωση φυτικών πρωτεϊνών
Πλέον οι Έλληνες επιλέγουν το έτοιμο φαγητό και έχουν μειώσει την κατανάλωση βασικών υγιεινών τροφίμων, όπως το ελαιόλαδο και τα φρούτα. Αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη γενικότερη ποιότητα της διατροφής.
Τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό λοιπόν;
Ενημερωθείτε για όλες τις σημαντικές αλλαγές στη διατροφή τη τελευταία δεκαπενταητία απο το Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) εδώ!