Φιλέτο Μοσχάρι με πατάτες

ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα):
  • 2 Φιλέτα Βόειο
  • 500gr Πατάτες Κρήτης
  • 300gr Βούτυρο Αγελάδος Όλυμπος
  • 100gr Τυρί Parmigiano Reggiano
  • 4 μικρά καρότα
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • Θυμάρι
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • Κόκκινο Κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  1. 1
    Βγάζουμε τα φιλέτα μοσχαριού εκτός ψυγείου για να πάρουν θερμοκρασία δωματίου.
  2. 2
    Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν 30’-40’ ανάλογα τις πατάτες.
  3. 3
    Αφαιρούμε τις πατάτες μόλις βράσουν, τις στραγγίζουμε στο τρυπητό και τις αφήνουμε στην άκρη για μερικά λεπτά.
  4. 4
    Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και βάζουμε λίγο αλάτι-πιπέρι και τυρί παρμεζάνα σε σκόνη.
  5. 5
    Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι στον φούρνο 4-5 λεπτά στους 200-220ᵒC μέχρι να γκραντιναριστούν και να πάρει ωραίο χρώμα το τυρί.
  6. 6
    Βράζουμε τα καρότα 6-7 λεπτά.
  7. 7
    Αφαιρούμε τα καρότα, τα κόβουμε στη μέση και τα μαρινάρουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
  8. 8
    Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το θερμαίνουμε σε δυνατή φωτιά και τοποθετούμε τα φιλέτα μοσχαριού λίγο από κάθε μεριά μέχρι να κάνει κρούστα.
  9. 9
    Μόλις φτάσουν στο τελικό στάδιο ψησίματος, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  10. 10
    Ρίχνουμε αρισμαρί, φρέσκο θυμάρι, 1-2 σκελίδες σκόρδου και 1-2 κ.σ. βούτυρο 82%.
  11. 11
    Με ένα κουτάλι αροζάρουμε το φιλέτο με το βούτυρο.
  12. 12
    Αφαιρούμε το φιλέτο όταν φτάσει στο επιθυμητό ψήσιμο.
  13. 13
    Κάνουμε τη σάλτσα στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε τα φιλέτα μοσχαριού, όπου υπάρχουν τα γλάσα τους.
  14. 14
    Ρίχνουμε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε λίγο ζωμό (λαχανικών ή κρέατος) & αφήνουμε να κατέβει ή να γλασάρει η σάλτσα (ρεντουξιόν).

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε μια εύκολη & νόστιμη συνταγή!

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

© 2023 Χαλκιαδάκης all rights reserved