Κοτόπουλο ολόκληρο με σάλτσα γιαουρτιού, σκόρδο &
λεμόνι
Υλικά (4-6 μερίδες):
- 1 κοτόπουλο
ολόκληρο (~1,5 κιλό)
- 200gr γιαούρτι στραγγιστό
- Χυμός &
ξύσμα από 1 λεμόνι
- 3 σκελίδες
σκόρδο, λιωμένες
- 3 κ.σ.
ελαιόλαδο
- 1 κ.γ.
ρίγανη
- Αλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μπολ
ανακατεύουμε γιαούρτι, λεμόνι, σκόρδο, ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι &
πιπέρι.
- Αλείφουμε
το κοτόπουλο καλά μέσα κι έξω με το μείγμα και το αφήνουμε 30’ στο ψυγείο.
- Ψήνουμε
στους 180°C για 1 ώρα και 20’, περιχύνοντας 1-2 φορές με τα ζουμιά του.
- Σερβίρουμε
με πατάτες φούρνου ή ρύζι.
💡 Value tip: Το γιαούρτι κάνει το κρέας πιο τρυφερό και του δίνει γευστική κρούστα χωρίς να απαιτεί σπάνια μπαχαρικά.