Xalkiadakis Logo
Διατροφή

Κοτόπουλο ολόκληρο με σάλτσα γιαουρτιού, σκόρδο & λεμόνι

Κοτόπουλο ολόκληρο με σάλτσα γιαουρτιού, σκόρδο & λεμόνι

Υλικά (4-6 μερίδες):

  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο (~1,5 κιλό)
  • 200gr γιαούρτι στραγγιστό
  • Χυμός & ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε μπολ ανακατεύουμε γιαούρτι, λεμόνι, σκόρδο, ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι & πιπέρι.
  2. Αλείφουμε το κοτόπουλο καλά μέσα κι έξω με το μείγμα και το αφήνουμε 30’ στο ψυγείο.
  3. Ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα και 20’, περιχύνοντας 1-2 φορές με τα ζουμιά του.
  4. Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου ή ρύζι.

💡 Value tip: Το γιαούρτι κάνει το κρέας πιο τρυφερό και του δίνει γευστική κρούστα χωρίς να απαιτεί σπάνια μπαχαρικά.

Επόμενο άρθρο:
Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

© 2023 Χαλκιαδάκης all rights reserved