Κοτόπουλο φιλέτο στήθος με σάλτσα λεμόνι & μέλι
Υλικά (4 μερίδες):
- 4 φιλέτα
στήθους κοτόπουλου
- Χυμός &
ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ.
μουστάρδα απαλή
- 2 κ.σ.
ελαιόλαδο
- ½ κ.γ.
ρίγανη (προαιρετικά)
- Αλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μπολ
ανακατεύουμε λεμόνι, μέλι, μουστάρδα, ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι &
πιπέρι.
- Σοτάρουμε
τα φιλέτα σε τηγάνι 3-4’ από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Ρίχνουμε τη
σάλτσα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε 4-5’ μέχρι να γλασάρουν και
να “δέσει” η σάλτσα.
- Σερβίρουμε
με ρύζι ή πουρέ πατάτας και περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα του
τηγανιού.
💡 Tip: Το λεμόνι δίνει φρεσκάδα και “κόβει” τη γλύκα του μελιού, δημιουργώντας τέλεια ισορροπία στη γεύση.
Καλή όρεξη!