Xalkiadakis Logo
Νέα

Οι δράσεις μας για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων

 Όσο στην Ελλάδα πετάγονται πάνω από 2.000.000 τόνοι απορριμμάτων τροφίμων ετησίως, εμείς βάζουμε στόχο αυτόν τον αριθμό να τον μειώσουμε. 

  Οι δράσεις και οι συνεργασίες μας είναι συντονισμένες εδώ και πολλά χρόνια, κοιτώντας πάντα προς αυτή την κατεύθυνση:

🔹 Δημιουργήσαμε ειδικά αυτοκόλλητα σε ψάρια, sushi και έτοιμα γεύματα για προϊόντα με κοντινή ημερομηνία λήξης στις χαμηλότερες τιμές.

🔹 Η εταιρεία μας αποτελεί τον μοναδικό λιανέμπορο από την Ελλάδα που συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα Rosetta για τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων λόγω προτύπων εμπορίας.

🔹 Στηρίζουμε την κοινωφελή δράση των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων, παρέχοντας στο συσσίτιο υγιή προϊόντα που αποσύρονται από τα ράφια των καταστημάτων μας. Αυτή η πρωτοβουλία μειώνει τη σπατάλη τροφίμων, υποστηρίζοντας παράλληλα εκείνους που τα έχουν ανάγκη.

🔹 Περήφανος κρίκος της μεγάλης αλυσίδας για την καταπολέμηση της Πείνας και της Σπατάλης Τροφίμων, στεγάζουμε δωρεάν σε χώρο μας την Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης που το 2023 διέθεσε 19.674 κιλά τροφίμων σε 3.964 ωφελούμενους.

🔹 Ενώνουμε δυνάμεις με τους συνεργάτες της «Συμμαχίας για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων», μία εθελοντική πρωτοβουλία που στόχο έχει την εκπαίδευση και ενημέρωση για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων. 

Συνεχίζουμε α φροντίζουμε για το μέλλον μας, κάνοντας μικρές κινήσεις. 











Επόμενο άρθρο:
Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

© 2023 Χαλκιαδάκης all rights reserved