Xalkiadakis Logo
Συνταγές για τη μείωση σπατάλης τροφίμων

Ριζότο “Μεταμόρφωση” με leftover burger ή μπριζόλα

Η εκδοχή που παίρνει κάτι απλό και το κάνει haute cuisine με μηδενική σπατάλη.

Υλικά

  • 150–200 γρ. leftover βοδινό (ιδανικά μπριζόλα ή μπιφτέκι)

  • 1 φλ. ρύζι Arborio

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 λίτρο ζεστό ζωμό (ακόμα και από κόκαλο t-bone!)

  • ½ φλ. λευκό κρασί

  • 2 κ.σ. βούτυρο

  • 2 κ.σ. παρμεζάνα

  • Φλούδες από λαχανικά που θα πέταγες (καρότο, πράσο) για τον ζωμό

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνεις ελαφρά το leftover κρέας και το κρατάς στην άκρη.

  2. Σε κατσαρόλα: σοτάρεις κρεμμύδι, ρίχνεις ρύζι και σβήνεις με κρασί.

  3. Προσθέτεις σταδιακά ζωμό (από ό,τι περισσεύματα έχεις), ανακατεύοντας.

  4. Όταν “δέσει”, ρίχνεις το κρέας ψιλοκομμένο και ανακατεύεις απαλά.

  5. Τελειώνεις με βούτυρο και παρμεζάνα για κρεμώδη υφή.

Μυστικό:
Το ριζότο λατρεύει το “κουρασμένο” burger. Δίνει σώμα και βάθος.

Επόμενο άρθρο:
Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

© 2023 Χαλκιαδάκης all rights reserved