Η εκδοχή που παίρνει κάτι απλό και το κάνει haute cuisine με μηδενική σπατάλη.
Υλικά
-
150–200 γρ. leftover βοδινό (ιδανικά μπριζόλα ή μπιφτέκι)
-
1 φλ. ρύζι Arborio
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 λίτρο ζεστό ζωμό (ακόμα και από κόκαλο t-bone!)
-
½ φλ. λευκό κρασί
-
2 κ.σ. βούτυρο
-
2 κ.σ. παρμεζάνα
-
Φλούδες από λαχανικά που θα πέταγες (καρότο, πράσο) για τον ζωμό
Εκτέλεση
-
Ζεσταίνεις ελαφρά το leftover κρέας και το κρατάς στην άκρη.
-
Σε κατσαρόλα: σοτάρεις κρεμμύδι, ρίχνεις ρύζι και σβήνεις με κρασί.
-
Προσθέτεις σταδιακά ζωμό (από ό,τι περισσεύματα έχεις), ανακατεύοντας.
-
Όταν “δέσει”, ρίχνεις το κρέας ψιλοκομμένο και ανακατεύεις απαλά.
-
Τελειώνεις με βούτυρο και παρμεζάνα για κρεμώδη υφή.
Μυστικό:
Το ριζότο λατρεύει το “κουρασμένο” burger. Δίνει σώμα και βάθος.