Xalkiadakis Logo
Νέα

🌶 Η αγαπημένη Chef Ντίνα Νικολάου μας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά για αγαπημένες συνταγές!

🌶 Η αγαπημένη Chef Ντίνα Νικολάου μας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά για γρήγορες, εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές! 

🌶 Ας ξεκινήσουμε με αυτό το Κριθαρότο Με Τουρλού Λαχανικών & Φέτα το οποίο είναι για κάθε μέρα και κάθε περίσταση, με τόση νοστιμιά που δε θα μπορούν να αντισταθούν ούτε μικροί, ούτε μεγάλοι.



Προετοιμασία: 20΄  |       Mαγείρεμα: 20΄-25΄     |       Μερίδες: 4

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. κριθαράκι ολικής άλεσης

80 ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 κουτ. σούπας πελτέ

1 μελιτζάνα

1 κολοκύθι

½ πιπεριά κίτρινη

½ πιπεριά κόκκινη

½ πιπεριά πράσινη

120 ml γλυκό, σαμιώτικο κρασί

1.300 ml ζωμό λαχανικών

1 πιπερίτσα τσίλι

200 γρ. χρωματιστά ντοματίνια

50 ml πετιμέζι

40 γρ. βούτυρο

50 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη

150 γρ. φέτα

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένω τα λαχανικά και τα κόβω όλα σε μέτριους κύβους. Καθαρίζω το κρεμμύδι και το κόβω σε μέτριους κύβους. Ψιλοκόβω το σκόρδο και κόβω τα ντοματίνια στη μέση.

Σε μια κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρω για 2 λεπτά. Προσθέτω τον πελτέ και τον αφήνω να καβουρδιστεί για 1 λεπτό.

Ρίχνω όλα τα λαχανικά (μελιτζάνα, κολοκύθι, πιπεριές) και σοτάρω για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας.

Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το κριθαράκι. Ανακατεύω για 1' και σβήνω με το κρασί. Το αφήνω να βράσει και να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω το ζωμό.

Προσθέτω το τσίλι και το ζωμό σε 2 δόσεις και αφήνω να μαγειρευτεί για 25 λεπτά. Προσθέτω τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το βούτυρο και την γραβιέρα και ανακατεύω. Ρίχνω το πετιμέζι και τη φέτα θρυμματισμένη.

Σερβίρω αμέσως.


🦐 Συνεχίζουμε με μία δεύτερη αγαπημένη συνταγή Κριθαρότο με Γαρίδες όπου μπορείς να το επιλέξεις και κατά την περίοδο της νηστείας.