Λεμονάτο Κους Κους με Λαχανικά από την Paxxi Ειρήνη Ζεβελάκη
Νηστίσιμο – Ελαφρύ – Υγιεινό – Έτοιμο σε 30 λεπτά
Ψάχνεις ένα γρήγορο, γευστικό και θρεπτικό γεύμα που μυρίζει άνοιξη και φρεσκάδα; Η αγαπημένη μας Paxxi Ειρήνη Ζεβελάκη μας έχει τη λύση – ένα λεμονάτο κους κους με λαχανικά, ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας!
Είναι το πιάτο που δεν χρειάζεται εμπειρία στην κουζίνα, μόνο καλή διάθεση και… ένα λεμόνι! Τρώγεται σκέτο, συνοδεύει τέλεια ψάρι ή κρέας, και φυσικά είναι νηστίσιμο – ό,τι πρέπει για όσους προσέχουν τη διατροφή τους ή ακολουθούν νηστεία.
Τι θα χρειαστείς:
-
200 γρ. κους κους
-
250 ml ζωμό λαχανικών
-
1 ξερό κρεμμύδι ή 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
1 κίτρινη πιπεριά (κομμένη καρέ)
-
1 καρότο (κομμένο καρέ)
-
2 κ.σ. κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
½ κ.γ. αλάτι
-
1/8 κ.γ. πιπέρι
-
Χυμό από ½ λεμόνι
-
Για το σερβίρισμα:
-
1 κ.σ. κόλιανδρο (ή μαϊντανό)
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
🫕 Εξοπλισμός: μέτρια κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι
Πώς το φτιάχνεις:
-
Ζέστανε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια-δυνατή φωτιά.
-
Σοτάρισε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το καρότο για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας ενδιάμεσα.
-
Πρόσθεσε τον ζωμό λαχανικών και άφησέ τον να ζεσταθεί (όχι να βράσει).
-
Κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξε το κους κους, το αλάτι, το πιπέρι και τα 2 κ.σ. κόλιανδρο.
-
Σκέπασε με καπάκι και άφησέ το να απορροφήσει τα υγρά για 10 λεπτά (ή σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου).
-
Αφράτεψε το με πιρούνι ή κουτάλα για να γίνει σπυρωτό.
-
Τελείωσε με τον χυμό λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο. Δοκίμασε και διόρθωσε αν χρειάζεται.
-
Σέρβιρε με φρέσκο κόλιανδρο και έξτρα ελαιόλαδο από πάνω.
Γιατί θα το αγαπήσεις ❤️
-
Είναι έτοιμο σε μόλις 35 λεπτά.
-
Είναι ιδανικό για γρήγορο μεσημεριανό ή ελαφρύ βραδινό.
-
Είναι αρωματικό, λεμονάτο και δροσερό, γεμάτο χρώμα και γεύση.
-
Και φυσικά, είναι Paxxi-approved – οπότε σίγουρα πετυχαίνει!
Φτιάξε το, δοκίμασέ το και θα γίνει κι εσένα το αγαπημένο σου.
Ανέβασε φωτογραφία και κάνε tag το @xalkiadakis.gr & την @paxxi.gr – γιατί η καλή γεύση αξίζει να μοιράζεται!