Xalkiadakis Logo
Νέα

Κάνε τη Διαφορά με Απλές Συμβουλές για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων

Κάνε τη Διαφορά με Απλές Συμβουλές για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων

Η σπατάλη τροφίμων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα της εποχής μας, με σοβαρές επιπτώσεις τόσο στο περιβάλλον όσο και στην κοινωνία.

Σύμφωνα με στοιχεία, πάνω από 2 εκατομμύρια τόνοι απορριμμάτων τροφίμων παράγονται ετησίως στη χώρα μας, με τα νοικοκυριά να ευθύνονται για το 50% της συνολικής σπατάλης.

Η Χαλκιαδάκης Α.Ε. και με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τις Απώλειες και τη Σπατάλη Τροφίμων στις 29/9 καλεί όλους τους καταναλωτές να συμβάλλουν στη μείωση της σπατάλης τροφίμων ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές:

1.      Αγοράστε μόνο ό,τι χρειάζεστε: Προγραμματίστε τα γεύματά σας, φτιάξτε μια λίστα αγορών και αποφύγετε τις παρορμητικές αγορές.

2.      Αποθηκεύστε τα τρόφιμα με σύνεση: Μετακινήστε τα παλαιότερα προϊόντα στο μπροστινό μέρος του ντουλαπιού ή του ψυγείου σας και τα νέα στο πίσω μέρος. Χρησιμοποιήστε αεροστεγή δοχεία για να διατηρήσετε τα ανοιχτά τρόφιμα φρέσκα στο ψυγείο.

3.      Κατανοήστε την επισήμανση των τροφίμων: Πάνω από το 1/3 των καταναλωτών παρερμηνεύει την ένδειξη «ανάλωση κατά προτίμηση πριν από», γεγονός που οδηγεί σε περαιτέρω σπατάλη τροφίμων. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των ημερομηνιών «κατά προτίμηση πριν» και «ανάλωση έως», όπου στην πρώτη περίπτωση τα τρόφιμα είναι ασφαλή για κατανάλωση μετά από αυτή την ημερομηνία, ενώ στη δεύτερη περίπτωση τα τρόφιμα δεν είναι ασφαλή.

4.      Αγαπήστε τα περισσεύματα φαγητού: Εάν δεν τρώτε όλη την ποσότητα που μαγειρέψατε, καταψύξτε τη για αργότερα ή χρησιμοποιήστε τα περισσεύματα ως συστατικό σε άλλο γεύμα.

Αυτές οι συμβουλές μπορούν να κάνουν τη διαφορά!

Συνεργαζόμαστε για ένα Καλύτερο Μέλλον

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της συλλογικής δράσης, η Χαλκιαδάκης Α.Ε., ξεκινάει τη συνεργασίας της με τη "Συμμαχία", μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων.

Η "Συμμαχία" αποτελεί μια εθελοντική πρωτοβουλία που συγκεντρώνει δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, επιχειρήσεις τροφίμων και εστίασης, καθώς και την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα. Στόχος της είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, καθώς και η ανάδειξη καλών πρακτικών. Η πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αριθμεί ήδη 80 συνεργαζόμενα μέλη.

Η Χαλκιαδάκης Α.Ε. ενώνει τις δυνάμεις της με τους συνεργάτες της "Συμμαχίας" για να επιτύχει έναν πραγματικό αντίκτυπο στη μείωση της σπατάλης τροφίμων.


 

Επόμενο άρθρο:
Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

© 2023 Χαλκιαδάκης all rights reserved