Xalkiadakis Logo
Διατροφή

🥩 Χοιρινό καρέ σε BBQ με σάλτσα μουστάρδας 🍯

🥩 Χοιρινό καρέ σε BBQ με σάλτσα μουστάρδας 🍯

Υπάρχουν φαγητά που δεν είναι απλά συνταγές∙ είναι εμπειρίες. Το χοιρινό καρέ στο BBQ είναι ένα τέτοιο πιάτο.  Παντρεύει τη μεστή γεύση του κρέατος με το άρωμα των μυρωδικών 🌿 και στέφεται από μια βελούδινη, κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας που φέρνει ισορροπία και κομψότητα. ✨


🛒 Υλικά για το κρέας

  • 1,5 – 2 κιλά χοιρινό καρέ με κόκαλο
    Χοντρό αλάτι 🧂
    Θυμάρι (φρέσκο ή ξερό) 🌿
    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Σκόνη σκόρδου 🧄

👨‍🍳 Εκτέλεση

  1. Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

  2. Ετοιμάζουμε το μείγμα: αλάτι, θυμάρι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου. Τρίβουμε καλά όλο το κομμάτι για να τραβήξει τα αρώματα.

  3. Ψήνουμε σε ηλεκτρικό BBQ ⚡ ή στα κάρβουνα 🔥, σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας τακτικά. Θέλουμε να αποκτήσει τραγανή κρούστα απ’ έξω και να μείνει ζουμερό μέσα. 

🍯 Σάλτσα μουστάρδας (το ιδανικό συνοδευτικό)

Η smoky ένταση του καρέ συναντά τη δροσιά μιας κρεμώδους σάλτσας μουστάρδας που ισορροπεί τέλεια κάθε μπουκιά.

🛒 Υλικά

  • 1/4 φλ. μουστάρδα

  • 1/4 φλ. μαγιονέζα

  • 2 κ.σ. γιαούρτι

  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

  • 1 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (ή μαϊντανό) 🌱

  • 1 κ.γ. θυμάρι (φρέσκο ή ξερό)

  • Αλάτι & πιπέρι

👨‍🍳 Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν μια λεία, ομοιόμορφη κρέμα 🥣.

  2. Φυλάσσουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Tip σερβιρίσματος: Κόψε το καρέ σε παχιές φέτες 🔪, στρώσε τις σε ξύλινη πιατέλα 🪵 και τοποθέτησε τη σάλτσα σε μικρό μπολάκι στο κέντρο. Έτσι, ο καθένας μπορεί να βουτήξει όσο θέλει – και πίστεψέ με, θα θέλουν όλοι!

Καλή απόλαυση!

Επόμενο άρθρο:
Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

© 2023 Χαλκιαδάκης all rights reserved