🥩 Χοιρινό καρέ σε BBQ με σάλτσα μουστάρδας 🍯
Υπάρχουν φαγητά που δεν είναι απλά συνταγές∙ είναι εμπειρίες. Το χοιρινό καρέ στο BBQ είναι ένα τέτοιο πιάτο. Παντρεύει τη μεστή γεύση του κρέατος με το άρωμα των μυρωδικών 🌿 και στέφεται από μια βελούδινη, κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας που φέρνει ισορροπία και κομψότητα. ✨
🛒 Υλικά για το κρέας
-
1,5 – 2 κιλά χοιρινό καρέ με κόκαλο
Χοντρό αλάτι 🧂
Θυμάρι (φρέσκο ή ξερό) 🌿
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σκόνη σκόρδου 🧄
👨🍳 Εκτέλεση
-
Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
-
Ετοιμάζουμε το μείγμα: αλάτι, θυμάρι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου. Τρίβουμε καλά όλο το κομμάτι για να τραβήξει τα αρώματα.
-
Ψήνουμε σε ηλεκτρικό BBQ ⚡ ή στα κάρβουνα 🔥, σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας τακτικά. Θέλουμε να αποκτήσει τραγανή κρούστα απ’ έξω και να μείνει ζουμερό μέσα.
🍯 Σάλτσα μουστάρδας (το ιδανικό συνοδευτικό)
Η smoky ένταση του καρέ συναντά τη δροσιά μιας κρεμώδους σάλτσας μουστάρδας που ισορροπεί τέλεια κάθε μπουκιά.
🛒 Υλικά
-
1/4 φλ. μουστάρδα
-
1/4 φλ. μαγιονέζα
-
2 κ.σ. γιαούρτι
-
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
-
1 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (ή μαϊντανό) 🌱
-
1 κ.γ. θυμάρι (φρέσκο ή ξερό)
-
Αλάτι & πιπέρι
👨🍳 Εκτέλεση
-
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν μια λεία, ομοιόμορφη κρέμα 🥣.
-
Φυλάσσουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
✨ Tip σερβιρίσματος: Κόψε το καρέ σε παχιές φέτες 🔪, στρώσε τις σε ξύλινη πιατέλα 🪵 και τοποθέτησε τη σάλτσα σε μικρό μπολάκι στο κέντρο. Έτσι, ο καθένας μπορεί να βουτήξει όσο θέλει – και πίστεψέ με, θα θέλουν όλοι!
Καλή απόλαυση!