Stir-Fry Δεύτερης Ευκαιρίας
Η τέλεια λύση όταν στο ψυγείο υπάρχει “λίγο απ’ όλα”.
Υλικά
-
200–300 γρ. leftover βοδινό (όποιο είδος)
-
Μισό μπολ λαχανικά που περίσσεψαν: κολοκύθι, μπρόκολο, καρότο, μανιτάρια
-
1 κ.σ. σόγια σος
-
1 κ.σ. μέλι ή πετιμέζι
-
1 κ.γ. σησαμέλαιο (προαιρετικό)
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
Βρασμένο ρύζι ή noodles που είχαν ξεμείνει
Εκτέλεση
-
Σε δυνατό τηγάνι ρίχνεις λίγο λάδι και σοτάρεις τα λαχανικά.
-
Προσθέτεις το κρέας κομμένο λεπτό.
-
Ρίχνεις σόγια + μέλι + σκόρδο και καραμελώνεις για 2–3 λεπτά.
-
Ανακατεύεις μέσα ρύζι ή noodles.
-
Τελειώνεις με λίγο σησαμέλαιο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σημείωση:
Ακόμα και ψιλοσπασμένο μπιφτέκι γίνεται τέλειο εδώ — εξαφανίζεται μέσα στις γεύσεις και κάνει όλο το πιάτο πιο “γεμάτο”.